Provat nytt recept på lamm


I fredags lagade jag lammbog. Jag hittade ett nytt recept som jag provade och som blev mycket bra! Man smorde en ugnsform ganska rejält. Sen skar man bogen i stora bitar och la i formen. Benet fick ligga med. Sen in längst ner i ugnen på 225 grader i 30 minuter.

IMG_20150703_161832

Benet ligger i mitten.

 

Sen ut med formen, ta bort benet och i med potatis. Enligt receptet klyftor, jag tog halvad färskpotatis. Enligt receptet skulle man ha krossade tomater och hälla över. Jag hade inga hemma så jag delade lite tomater och la med (samma sak – jag vet 🙂 ). Sen salt, peppar, rosmarin och timjan. Lite olivolja över.

IMG_20150703_170229

 

På med aluminumfolie och in i ugnen 45 minuter till. Det blev jättegott! Tyvärr glömde jag att ta bild på slutresultatet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *