Midsommar har kommit och gått – en liten uppdatering


Ibland springer tiden iväg. Midsommarhelgen har redan varit här.

Här på farmen har det hänt rätt mycket de senaste dagarna. Om vi börjar från förra måndagen så var det sonens första arbetsdag. Han och Björn ska jobba ihop nu tre veckor här hemma. Det är mycket som behöver göras och det är bra att vara två till rätt mycket. Deras första jobb var att riva de två små stugorna som stått framför vårt hus. De var riktiga fuskbyggen och var på väg att ramla av sig själva. Nu är de borta och vi ska bestämma vad vi ska göra på den platsen i stället. Det är en mysig plats som är ännu mysigare nu utan dessa ruckel.

På måndageftermiddagen dök ca 15 av Björns jobbarkompisar upp på en liten surprisefest! Jag hade vetat om det ett par veckor men Björn blev riktigt överraskad! De svepte in här på gården och ordnade middag och fixade allt runt om på ett kick. Mycket gott och trevligt! Kunde inte blivit bättre. Vill passa på att tacka alla inblandade om någon läser detta. ♥

På tisdagen kom Cilla och hennes familj. De kommer i husvagn och parkerar nere i hagen. Vi har känt varandra länge och även semestrat ihop rätt många gånger så vi känner varandra väl. Det gör att man kan vara och göra lite som man vill. Mycket skönt! ♥

På torsdagen var Cilla och J och jag på Ullared! Vi har för ett par år sen varit där dagen före midsommarafton så vi visste att det är relativt lite folk då. Vi hittade mycket och kom hem med en  riktigt fullpackad bil!

Vi har äntligen fått hem vår nya spis! Den är mycket fin, ska fota och visa senare. Tyvärr var ena plattan trasig… Servicetekniker var här idag för att konstatera att plattan var trasig och ska nu beställa en ny… eh okej… det var ju det vi felanmälde den för. Suck…. Men de andra tre plattorna och ugnen fungerar jättebra! För den som inte känner till min gamla spis så funkade inte alla plattor samtidigt, de var varmare på vissa ställen och ugnen hade lagt av helt. Så nu är det lyx att ha en spis och framför allt en ugn igen!! 🙂

På midsommarafton kom även svärföräldrarna hit så vi var nio personer. På dagen åt vi lite kallskuret som svärmor ordnat. Mycket gott allting. Vi hann lagom duka av och skulle börja diska undan när det visade sig att vi inte hade något vatten…. Mindre kul. Björn och svärfar var ute och felsökte och kom fram till att det var kortslutning i anslutning till pumpen (ger mig inte på att förklara för jag fattar inte själv… 😉 ). Till middagen så grillade vi fläskfilé. Väldigt gott!

Vi hade en mysig midsommarafton trots att vi inte hade vatten. Vi har en grävd brunn som vi använt för bevattning. Den har vi tagit vatten till djuren ur. Sen har vi duschat och hämtat dricksvatten hos svärföräldrarna.

Cilla och company åkte vidare måndagförmiddag. Tack för denna gång! ♥

Igår var hantverkare här och fixade med vattnet. Det allra sista ordnades idag så nu funkar vattnet igen! Kan lova att det varit skönt att duscha, tvätta händerna, spola i toaletten, dricka vatten och bara allmänt torka av allt. Har känts jättelyxigt idag! 🙂

Förutom detta har Björn haft en  massa projekt på gång, bland annat styckning och en del jobbfix. Kan lova att han är ganska glad att detta vattenproblem är löst för det har legat över honom. Vi är båda rätt slitna efter förra veckan. Att lösa problem är vi vana vid, att rådda med allt här på gården gör vi hela tiden, att saker går sönder kommer man inte ifrån och att ha besök är trevligt. Allt samtidigt är för mycket. Men det gick!

IMG_20150624_094342

Rosorna är magiskt vackra nu!

IMG_20150624_094353

Skånes landskapsblomma heter Prästkrage! En av mina favoriter. ♥

IMG_20150624_094400

Vindruvorna växer!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *