Provdocka 2 comments


Måndag och tisdag har jag haft besök av Pialinn. Vi hade bestämt oss för att testa att göra en egen provdocka. Vi har läst på internet en hel del och tittat på ett antal filmer på youtube så vi kände att vi kunde testa. Hur svårt kan det vara? Cool😉

Jag blev provdocka och Pialinn var första tejpare. En t-shirt offrades för projektet. Vi hade även lakanstyg upp runt halsen och i nederkant. Allra först satte Pialinn en silvertejp under bysten, silvertejp som kors mellan bysten och en i midjan. Till understa lagret tejp använde Pialinn bred maskeringstejp.

IMG_20150602_102726 (1)

Utanpå det sen tejpades sen ett antal lager silvertejp.

IMG_20150602_110444

Det var viktigt att dra åt ordentligt så att måtten blir de rätta. Det är även viktigt att se till att det inte blir för veckigt och bubbligt av tejp eller t-shirt.

IMG_20150602_120716

Här kan man också se att Pialinn har format axlarna så att provdockan har rätt axelbredd. Notera också att hon markerat min midja med maskeringstejp.

IMG_20150602_120740

Så här såg det färdiga resultatet ut innan det var dags för mig att komma ur provdockan. Pialinn är mycket noggrann och vi var båda mycket nöjda med resultatet.

IMG_20150602_121229

 Ungefär två timmar höll vi på innan det var dags att klippa loss mig. Pialinn klippte upp i ryggen. Vi tejpade sen ihop provdockan igen och trädde i en galge så jag kan hänga upp den. Den ska nu fyllas med tidningspapper, ull och annat jag kan hitta. Hålen ska sättas igen med kartong och tejpas ihop.
Reflektioner: Vi tyckte båda två att det gick fortare än vad vi trott. Jag var rädd innan att det skulle bli jobbigt att andas men det var ingen fara. Lite smått stel var man dock med all denna tejp runt sig. Jag rekommenderar att man går och kissar innan man börjar. Att sätta sig ner med denna rustning på var så gott som omöjligt. GalenJag vet att Pialinn tyckte det var mycket tungt att klippa loss mig så se till att ha en vass sax tillgänglig.

Att ha en egen provdocka är något jag önskat mig länge. Jag vill tacka Pialinn för all hjälp och allt tålamod.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Provdocka

  • Martina

    Vad fräck den blev! 🙂

    Förstår att det måste varit jobbigt att kissa med den på. 🙂 Tur det inte är nåt du gör dagligdags så det går bra. 🙂 Spännande att se alla kläder du ska sy sen med hjälp av den :))

    Kram!