Objudna men välkomna gäster


I närheten av vår gård fiunns en grupp gräsänder som övervintrat. På senare tid har de insett att det finns en hel del god mat på Månskensfarmen. Allt oftare har vi kommit ut på morgonen och överraskat en liten flock som går runt inne i grishagen och letar matrester. Grisarna tycker att det är mycket roligt att jaga änder!

På bara några veckor har de slutat flyga iväg när vi kommer, precis som Jeanette skrev om nyss. I morse tog jag med kameran så att ni får se hur det kan vara en helt vanlig morgon. Det är ju inte bara bra med vilda fåglar som blir tama, men lite lagom får det vara. En av änderna försöker nog byta flock och håller sig gärna nära våra myskankor. Skulle vara roligt att se vad som kläcktes ur de äggen…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *