Saknad anka och älling


Igår blev vi tyvärr av med en liten älling och en av de vuxna ankorna. Så sorgligt. 🙁 Ällingen tror vi har blivit tagen av en fågel för den försvann mitt på dagen och då är det inga rävar och liknande framme. Vi har haft en anka som alltid vandrar iväg lite för sig själv och har börjat gå långt bort. Jag tror att det är hon som är borta. Antingen har hon helt enkelt flyttat hemifrån eller också har hon kommit på avvägar och blivit tagen av en räv. En anka är en stor fågel och det krävs ett ganska stort djur som släpar iväg med en sån. Man brukar alltid se spår antingen av strid eller också fjädrar och annat. Men vi har inte hittat ett spår efter henne.

Sorgligt men sånt som händer, helst när man har frigående fåglar.

2014-08-27 15.08.01

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *