Vävd grytlapp 2 comments


När jag var på symässa köpte jag mig en liten vävram. Man skulle lätt kunna göra den själv. Det är 22 spikar längs varje sida. Man använder sig av dubbelt garn både i varp och inslagstråd. Med kroken går man över-under-över-under över dubbla varptrådar. Sen hakar man inslagstråden och drar tillbaka kroken. Man hakar fast öglan i första spiken och fortsätter på samma sätt. När alla spikar är fyllda virkar man ihop öglorna allteftersom man hakar av dem från spikarna.
Jättekul och klart beroendeframkallande. 🙂

image

image


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Vävd grytlapp

    • Jeanette Post author

      På beskrivningen står det att det är Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund. Hoppas du hittar en för det är väldigt roligt och snabbt går det! Den är inte så svår att göra själv om du inte lyckas hitta någon. Visa gärna resultat sen om du sätter igång! 🙂