Nya bebisar på farmen!


Igår morse när jag fyllde mathinkarna i foderkammaren så tänkte jag för mig själv att “vad tråkigt att det inte blev några kaninbebisar den här gången heller”. När jag var ute hos kaninerna såg jag att det nog var ull inne i boet ändå. Och plötsligt rörde sig ullen! Åtta små kaninungar hittade jag. Och dom är inte nyfödda… Asp har lurat mig rejält och måste ha gömt dom. Vi har tittat efter tecken på ungar både jag och Björn och jag har städat buren. Hur är det möjligt! Men när jag räknar bakåt så bör dom vara födda runt den 5/3!!! Alltså har hon gömt undan dom ca 10 dagar. Heeelt otroligt. Och lite smått genant. Hur som helst så mår alla bra och dom är helt bedårande söta. 

I fredags var jag med en kompis på symässan i Malmö. Vi var iväg hela dagen och det fanns så mycket roligt. Jag köpte på mig lite tyg, lite garn, ett par broderier och en massa annat fint! Efteråt åt vi middag på Jensens så vi hade verkligen en heldag. Man behöver såna lyxdagar ibland! Lördagen var jag rätt däckad och hade ont överallt. Men det får det vara värt ibland. Jag hade så mycket inspiration med mig hem och det är värdefullt det med.

Igår kväll var jag hos en kompis och skulle göra påskmarsipan-figurer. Jag blev inte så långvarig men jag gjorde ett par kycklingar och fick träffa goa människor. Dessa fina saker hade vår värdinna gjort. Hon är otroligt duktig! 

Gizzmo är nu återställd och är ute och jagar igen. Igår kom han hem med den här som han lämnade i källartrappan… 

Kultingarna växer. Vi har tre tjejer och en kille kvar. Det är roligt att se hur nyfikna dom är. Vi fick ett meddelande från en som köpt en av kultingarna från förra kullen. Hon har blivit mamma till åtta små kultingar så Wilfred är alltså morfar nu! Och jag är väl gammelmormor då kan jag tro. Det känns så roligt att få veta hur det går för våra småttingar! ♥

Jag har suttit och mekat och klurat på hur man flätar korg av tidningspapper. Nu har jag fattat tekniken. Nästa projekt blir att prova att göra en stor korg. 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *