Liten sammanfattning av senaste tiden


Nu har vi gått in i mars. Solen skiner ute och det är vår i luften. Fåglarna kvittrar och det börjar lukta jord ute.

Början på det här året har varit tufft för mig. Jag har haft mer värk än vad jag haft tidigare och det sätter sig även på psyket. Att gå omkring och känna sig oduglig och allmänt tradig, som man säger här i Skåne, är inte kul. Jag är van att kunna “allt” och orka “vad som helst”. Sen kanske jag ofta har lite höga tankar om min egen kapacitet, men i förhållande till hur det har varit nu så känns det som att man inte klarar mycket. Det ger skuldkänslor för Björn har fått hoppa in och ta sånt som är mina arbetsuppgifter här hemma. Han är överhopad som det är så det har inte känts bra alls. Eftersom jag tror att jag kan läsa hans tankar så lägger jag in en massa saker som han tänker om mig som egentligen inte alls stämmer när jag väl frågar honom. Suck.

Men förra veckan var jag på något som heter CNM – cirkulations- och nerbanemassage. Jag hittade det av en händelse och tänkte att jag måste testa. Det ska vara speciellt bra om man har fibromyalgi. Mer gnuggande än knådande och man fokuserar inte på musklerna bara som i annan massage. Det tog två timmar och det var väl inte det skönaste jag varit med om, men samtidigt så kände jag att det var så rätt. Ofta när Björn masserar så kan jag känna att han inte riktigt masserar på rätt ställe – men det gjorde hon. Hon hittade alla mina ömma punkter. Jag känner stor skillnad sen jag var där och jag kan varmt rekommendera det. Jag länkar till Maria som jag var hos här. Där kan man även läsa mer om CNM. Har man en period när man är öm i skinnet som man ofta har när man fibromyalgi skulle jag dock inte rekommendera att man gör detta. Då är det nog för plågsamt.

Igår var jag på Ängelholms sjukhus och gjorde en koloskopi. Det är en undersökning då man går upp med en kamera genom ändtarmen och genom hela tjocktarmen. Inför detta så har jag ätit fiberfritt över helgen och gått på laxering sista dygnet. Det gör att man känner sig sjuk kan jag lova. Igår var jag så svag och matt som när man haft en rejäl magsjuka. Björn följde med mig och satt hos mig hela undersökningen. Den tog över en timme och jag var ganska slut efteråt. Då fick jag äntligen äta och det jag längtade efter var banan!? Haha, märkligt… Men banan och kexchoklad och apelsinmer på vägen hem var nog det godaste jag ätit i hela mitt liv! 😀 Nu håller jag tummarna för att alla prover de tog ska vara okej. Eftersom pappa hade cancer i tarmen så är jag lite nojig över detta. :S

Men idag! Idag mår jag så bra! ♥ Det är så härligt när man känner att det vänder. Jag har städat i foderkammaren, sopat ur stallet, mockat åt kaninerna och mycket annat. Jag vet att man ska ta det lite lugnt och inte göra av med all energi. Men åh så skönt det är att känna igen sig själv! Att kunna ta i och orka hela vägen. Helt underbart! När allt är jobbigt är det svårt att tänka sig att det kommer vända och kännas bra igen, men det gör ju det till slut. Jag önskar att jag kunde förmedla det till alla som mår dåligt. Det blir ju bättre!!! ♥ Peter LeMarcs låt brukar jag gå och sjunga för mig själv dagar som denna! 😉

Det finns inget bättre (klicka för videon)

Bland våra djur så är läget mycket bra just nu. Vi har fyra kultingar kvar, tre gyltor och en galt. Av dessa ska vi behålla två – Sibylla och Esmeralda. Vi har Wilfred ute på annons och hoppas på att någon vill köpa honom. Saknaden efter Agnes är stor, men vi är mycket glada att våra kultingar klarar sig så bra ändå. Nu är de så stora att de inte kan rymma under eltråden längre. Det är bra både för mina nerver och grannens gräsmatta. 😉

Våra fina kvigor har gått till slakt. Det var vår tanke från början, men att verkligen ta steget var både svårt och stort. Men Björn fick kontakt med ett fint slakteri som inte är så långt härifrån. De fick åka tillsammans och allt var lugnt och fint. De var inte ens oroliga när jag sa hejdå till dom i lastbilen. Men dom är saknade. En märklig känsla av både lättnad och saknad. ♥

Lammen växer och frodas. Idag när jag tog ut alla i hagen så studsade alla – både vuxna och lamm – ut som glada kalvar på grönbete. För alla som sett får skutta av glädje förstår vad jag menar. 🙂 Dom liksom hoppar jämfota och är som studsbollar.

Frukost i det gröna!

Jag har en förhoppning om att Asp (en av kaninerna) är dräktig. Idag när jag städade hennes bur och hon var ute i spiltan och skuttade så knorkade hon hela tiden. Hon lät jättemärkligt, nästan som en liten gris. 😀 Det har jag inte varit med om tidigare, så det ska jag googla på.

Inne i hönshuset har hönorna legat på ägg runt tre veckor nu. Om vi har tur så blir det kycklingar denna gång. Våra hönor har inte varit så produktiva på kycklingar tidigare. Rättare sagt, dom har inte kläckt fram en enda på egen hand… så vi har kläckt fram i maskin. Men vi håller tummarna för att det ska gå denna gång! 🙂

Katterna har det bra nu när solen skiner! Alla fem mår bra. Även ankorna, degusarna och Zero mår bara bra. Full fart på dom allihop. 🙂

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *