Vacker vinterdag 1 comment


Ute är det gnistrande snö och solsken! Så vackert! 🙂 Det var segt att komma ut idag men när jag väl kommit ut var det svårt att gå in igen. ♥

Igår kväll var sista gången på min kurs där vi lärde oss att fläta korgar av remsor från mjölkpaket. Nu är min korg klar. Jag är jättenöjd! Jag har påbörjat en till i lite annan form. Om man är noggrann när man klipper ut sina remsor så blir korgarna både finare och mindre skeva.

Jag var på Ikea härom dagen med en kompis och köpte då dessa korgar. Jag tycker dom är så fina. Nu har jag blivit flätnings-tokig så nu har jag stått en lång stund och försökt komma på hur man flätar dessa. 😀

När Cilla och jag var på Ullared i höstas köpte jag en handduk av microfiber som man använder till håret. När man duschat så sätter man den som en turban om håret och låter håret torka däri. På detta sätt sliter man minimalt på håret. Det har funkat jättebra, men jag har bara en och ibland behövs den ju tvättas. Nu har jag sytt ihop fyra microfibertrasor i en fyrkant till en stor. Sen har jag sytt ihop två av dom så det bildar som en liten cape. Man böjer fram huvudet och låter håret hänga ner. Man sätter den hopsydda delen mot nacken och snurrar sen handduken om håret och fäster med en gummisnodd. Funkar jättebra!

Fyra microfiber-trasor hopsydda.

Den gula och orange är hopsydda i två sidor.

Ignorera pannrynkorna! 😉

Här är dagens utsikt från sovrummet. I den lilla hagen går våra fem kvarvarande kultingar. Dom har så liten hage ytterst temporärt tills vi fixat med eltrådarna. Dom är värsta rymmarna och för mina nervers skull och för grannens gräsmattas skull så går de på liten yta ett par dagar. 🙂 I bakkant av bilden åt höger ser man Wilfred. ♥


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Vacker vinterdag

 • FruJag

  Haha. Kan bara tänka mig hur söt du är i den där färgglada turbanen.

  Tanken är smart dock. Vi har en sån microfiberhandduk till blöta hundtassar. Finns på jula i olika strl.

  Gillade korgarna skarpt. När du kommit på hur man gör egna kan jag ta dem från ikea (eller ännu hellre såklart en du gjort. Men det finaste är ju såklart du som ska ha).

  Kram på dig!
  Måste ses snart!!!!