Ägg, pyssel och lamm


Den här veckan har jag Björn hemma. Det känns jätteskönt!

Ute har det varit lite pyttesnö. Ett tunt lager som nu har smält bort igen. Jag hörde på radion igår att det var -23 grader i norr och +2 grader i söder. Otroligt att det kan vara sån skillnad.

För tillfället får vi massor av ägg. Det borde vara lågsäsong på ägg men våra fåglar bryr sig inte om sånt. Mellan 6-18 ägg varje dag. Helt galet! Både ankägg och hönsägg. Igår gjorde jag frittata för att göra av med lite ägg. Det blev riktigt gott. Jag tog lite av vad jag hade hemma. Lite spenat, lök, kyckling, majs och gröna bönor la jag i en form. Sen vispade jag ihop åtta ägg och lite färskost. Detta hällde jag över det andra i formen och in i ugnen i 25 minuter 175 grader. Jättegott faktiskt!

En annan sak som jag testade igår var att tvätta håret med ägg. Björn tittar lite konstigt på mig när jag berättar om mina nya tester, hehe..  Jag lärde mig att man kunde vispa ihop ett par ägg och sen massera in det i håret som med vanligt shampo. Sen när man sköljer ur det ska man inte ha för varmt vatten så man får äggröra i håret. 😀 Det gick jättebra och håret kändes helt rent. Man kan blanda lite vinäger eller ättika i vatten och ha i sköljvattnet för att göra håret mjukare, men det vågade jag inte testa igår. Jag tog lite kokosolja i håret i stället och det blev jättebra.

Ikväll ska jag på en kurs jag anmält mig till. Man ska få lära sig att fläta korgar av mjölkpaket. Alltså remsor klippta ur mjölkpaket. Det ser jag fram emot. 🙂

Jag har äntligen fått färdig mina sockor jag började på för jättelänge sen. Jag har även virkat en mössa till Björn. Håller på med en mössa till sonen för tillfället. Är inne i en virk- och stickperiod. 🙂

Mina sockor

Björns mössa

När jag satt inne hos våra lamm häromdagen tänkte jag på våra flasklamm vi hade förra året. Dom kom springande och klättrade på oss när vi kom in i spiltan. Så är det ju inte nu, för dom här har egna mammor som dom håller sig till. Men dom är nyfikna och kommer och nosar och provgnager lite i kläder och hår. Snart är dom här också tama. Man ser också hur runda och fina dom här lammen är när dom får mjölk av sina mammor. Vi kämpade för varje kilo med flasklammen och dom var alltid både mindre och tunnare än de lamm som diade sina mammor. Det är härligt att se vilken kraft det är i modersmjölken! Här kommer en liten bildbomb på lammen!

Ronja till vänster och Ferdinand till höger

Hallå!

Märta och Ferdinand

Matilda med Ronja och Birk

Ferdinand♥♥♥

Lillan i spiltan bredvid är avundsjuk och vill också vara med. ♥

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *