Lamm, ögonsalva, tuppar och tomtar på loftet


Här kommer en liten film på lammen. Den är från i söndags och Ronja och Birk är fortfarande lite skrynkliga och vingliga. Ferdinand (som jag kallar Birk på filmen) försöker få igång dom andra. Matilda som är mamma till Ronja och Birk ledsnar på honom och skuffar bort honom. Länk till filmen här.

Lilla Ronja har fått en ögoninfektion så jag har fått ögonsalva till henne. Det ser redan bättre ut. Hon är så söt och tycker det är riktigt mysigt att sitta i famnen trots att jag pillar i hennes öga.

Ibland undrar jag om vi har tomtar uppe på loftet. Två gånger nu har jag tänkt “oj vad jobbigt att gå upp och hämta hö” och båda gångerna har det legat höbalar nedanför trappan. Att jag är tankspridd och smått dement har inget med saken att göra… 😉

Slutligen – här är tuppen Toppen och en av hans söner. Jag tror att ungtuppen kommer se ut precis som Toppen när han blir vuxen, han har precis hans färger. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *