Julbestyr 3 comments


I fredags hade sonen avslutning och nu har han äntligen jullov. Det har han längtat efter! 🙂 Han har kämpat på och fick rätt okej betyg med tanke på insatsen. 😉 När han kom hem i fredags åkte han och jag och handlade julklappar. Nu är det mesta inhandlat.

I år har det tagit tid för mig att komma till skott med julfixandet. Men nu i helgen har vi kört hårt. Björn har rökt både lammfiol och fläskfilé. Myyycket gott! 🙂 Jag har bakat rågkakor, gjort leverpastej och köttbullar.

Leverpastej har jag inte gjort tidigare men det var lättare än jag befarade. Vi hade en gigantisk lever på fem kilo… Ett kilo gick till leverpastej och resten gjorde jag leversnittar av till Zero!

Ett kilo lever

Malt späck.

Bakades i vattenbad i ugnen.

Relativt lös i konsistensen men funkade bra som bredbar pastej.

Jag äter inte leverpastej själv men Björn tyckte den var jättegod! Leversnittarna till Zero blev också godkända. Jag kokade levern först. Sen skar jag upp den i småbitar som fick stå i ugnen på låg temperatur rätt länge.

Utöver julfixandet så har vi även fått hem en hel balvagn med hö som Björn och sonen har lastat upp på loftet, Björn har sladdat vägen, han har styckat en gris, vi har paketerat kött, malt köttfärs och lite annat. Igår kväll var vi trötta men nöjda.

Nu på förmiddagen har de andra två varit och handlat julklappar. Jag passade på att slå in lite nu när jag var ensam. Julskinkan ligger på urvattning och sen ska den in i ugnen. Jag ska även fixa Janssons frestelse, revbensspjäll och sill.

Snart är det jul!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Julbestyr