Kultingarnas frukost


I morse var det strålande sol när jag var ute och matade djuren. Bönderna jobbade ute på åkrarna och det kändes nästan som vår! 🙂 Svårt att tro att det är första advent på söndag.

Kultingarna har tyckt det varit mycket spännande med traktorerna idag och har sprungit fram och tillbaka längs hagen. ♥ Dom växer så det knakar. Man börjar redan se vilka som är galtar och gyltor. Galtarna är lite kraftigare i kroppen. 

Man har sina rutiner när man är ute hos djuren. När Björn och jag är ute samtidigt för att mata dom går vi nästan mest i vägen för varandra för att vi har lite olika sätt att göra saker på. Eftersom jag har ont i kroppen alltsom oftast så har jag ansträngt mig lite för att hitta sätt som funkar och underlättar. Till exempel har jag skaffat mig ett ok som gör det lättare att bära hinkar. För tillfället har jag ont i axlarna och då funkar inte oket. Då använder jag pirran (eller säckakärran som man säger här). Det funkar jättebra. Här är frukosthö, kraftfoder till korna, gröpe till grisarna, grishinken inifrån köket och vattenhinken på väg ut.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *