Torsdagsfixande


Jordbruksverket har informerat om att alla fjäderfän ska hållas inomhus nu pga att fall av fågelinfluensan påträffats i Europa. Så för tillfället är alla våra fåglar inomhus. Som tur är tog vi bort några ungtuppar och två ankdrakar i helgen. Det gör att det är relativt lugnt i flockarna. Men framför allt ankorna är tydligt missnöjda. De är ju myskankor och dom kvackar inte som andra ankor utan väser och kvittrar mer. När de är upprörda skjuter de fram sina huvuden och låter. Tolv stycken såna varelser mötte mig i morse när jag kom in i stallet. 😀 Dom kan överhuvudtaget inte förstå att de måste vara inne.

Jag har tagit in en av deras bassänger så de kan bada lite grann i alla fall. Det gjorde dom lite gladare. Ankmammorna ligger på ägg för tillfället. När de gör det så kommer de bara upp ett par gånger om dagen för att äta och dricka. Och bajsa. De släpper iväg stora pölar av illaluktande gegga. Nu när stallet är stängt så luktar det allt annat än gott där inne. Men det får vi leva med tills det är okej att släppa ut dom igen. 

Idag på morgonen har jag samlat lite mer som ska torkas till kaninerna. Dom älskar sin torkade mat! 

Jag har även bakat bröd. Fyra rågsiktslimpor med sirap, fänkål och anis och lite surdeg. Jättegoda blev dom. 

Griskultingarna växer och utvecklas. De liknar lite en fågelflock när de kommer springande. Deras rörelser än synkroniserade – kutar en iväg så hänger alla de andra med, tvärstannar en så tvärstannar de andra. Grisar har ett speciellt sätt att stanna till och lyssna. De står blixtstilla och lyssnar bakåt ser det ut som, svårt att förklara. Det är i alla fall otroligt sött när dessa småttingar gör så. ♥

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *