Balsammetoden och kokosolja 2 comments


Dags för lite tips! Jag har lockigt hår som jag oftast plattar rakt. Mitt hår är rätt torrt och om jag låter det vara lockigt så ser det allmänt risigt och okammat ut. Nu har jag sen en tid tillbaka använt mig av balsammetoden. Det innebär att man helt enkelt tvättar håret med balsam i stället för shampo. Shampon innehåller en massa grejer som torkar ut håret. När man börjar så ska man tvätta håret med ett shampo som är godkänt enligt balsammetoden och inte innehåller silikoner och annat. Efter den sista-shampo-tvätten så använder man bara balsam. Jag gör så att jag tar en rejäl dos balsam och masserar hårbotten ordentligt. Sen tar jag en dos balsam till och har ut i längderna.

Jag har nu hållit på drygt två månader och jag tycker att mitt hår mår mycket bättre. Det är inte lika slitet och torrt. Lockarna är finare och håret ser mindre risigt ut. Så detta rekommenderar jag, helst om du har lockigt hår! Det finns en sida som heter Lockig.se där det finns en massa bra tips och även förteckning på godkända shampon, balsam och stylingprodukter. Där läste jag på innan jag började.

Som sista shampo använde jag Fabulous Fruit som jag köpte på Ö&B. Det är också det shampot jag använder nu varje dag. Jag tycker att det funkar jättebra och det kostar bara ca 15 kronor också, så det är ett extra plus!  😉

Ett annat tips är kokosolja. Jag är en riktig torris och helst så här års blir jag kliig och torr. Jag fick tips om kokosolja och det funkar hur bra som helst. Jag använder mig av Kung Markattas ekologiska kokosolja som jag köpt på CityGross. Jag köpte en liten burk innan sommaren och jag har drygt hälften kvar och ändå använder jag den varje dag till hela kroppen inklusive ansiktet. Man kan även ha den som inpackning i håret, även när man håller på med balsammetoden!

Eftersom den är så dryg så behöver man bara ta en liten klick i handen som man masserar upp till olja. Tar man för mycket känner man sig kladdig. Man kan även använda den som badolja har jag läst. Och en del äter en tesked varje dag för att smörja upp insidan också. Det har jag inte testat själv dock.

Jag har lyckats tappa burken i golvet så nu har jag kokosoljan i en annan liten burk. Oljan är vit och fast i rumstemperatur. I somras när det var så varmt var den flytande! Kokosolja rekommenderar jag varmt! 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Balsammetoden och kokosolja

  • Varga

    Åh jag har sagt hur länge som helst att jag ska börja med balsammetoden! Men alltid haft en massa schampoo-flaskor som man typ fått av folk eller liknande, och jag är ju inte mycket för att slänga… Nu är jag dock inne på sista schampoot så därefter tänker jag försöka börja med balsammetoden! Mitt hår är relativt friskt med tanke på vad det har och får utstå (jag har ju henna + extremröd ombré…) men det kan ju alltid bli bättre ^_^

    Kokosolja måste jag också se till att köpa hem nu när lönen kommer. Jag visste inte att det var så pass drygt, det är ju jättebra! 😀

    • Jeanette

      Jag har tänkt likadant. Denna gång har jag faktiskt givit bort shampon jag inte längre använder. Jag gillar inte heller att kasta. Hoppas det funkar lika bra för dig både med balsammetoden och kokosoljan! kram