En bild av fibromyalgi 4 comments


Fick denna bild av en kompis till mig som är lite i samma situation som jag. Det är både tröstande och skrämmande att se vad som ingår i denna diagnos. Tröstande på så vis att man inser att man inte håller på att bli knäpp i huvudet. Vissa dagar är det som att hjärnan checkat ut och helt slutat fungera. Även när kroppen strejkar så känns det tröstande att det inte är något allvarligare. Jag blir ibland rädd för allt möjligt – cancer, MS, ALS osv osv. Att det “bara” är fibromyalgi känns mindre jobbigt. Skrämmande är det för att jag inser att detta är något jag har och alltid kommer att ha. Jag har fått det förklarat för mig att det inte är en statisk diagnos och att man kan må väldigt bra trots diagnosen. Det känns jättebra. MEN den andra sidan… alla dessa dagar när jag vill gå i ide och komma fram när jag mår bra igen… den sidan är så svår att hantera. Jag funkar inte längre lika bra som förut. Det skrämmer mig.

Det här är en bild som symboliserar värme, lycka och att vara omsluten i kärlek. Det är min fokusbild framåt! ♥


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “En bild av fibromyalgi

 • Primrose

  Det måste vara jobbigt och suga sån energi! Min kompis har samma.
  Bra med djur omkring sig, det tror jag är väldigt bra för själen ,-)
  Ha det så fint du bara kan ha det. KRAM från mig Primrose ,-)

 • Varga

  Åh, det måste vara en rätt jobbig diagnos – men ändå skönt att faktiskt HA en diagnos, så att säga. Vad jag förstår så är ju vägen dit för att få diagnosen väldigt ofta hur jobbig som helst, i och med att det inte går att ta prover och sånt (vad jag förstår)… Skönt att du kan leva din dröm på gården ändå! 😀

  • Jeanette

   Precis så är det. Jag är glad för diagnosen trots allt. 🙂 Ofta är det så att man har en skrutt-dag och så går man ut till djuren och så är dagen ganska bra trots allt. ♥