Testat stekpåse 2 comments


Igår kväll var det dags att äta kyckling. Jag har hört så många som använder stekpåse så igår testade jag. Jag hade en kyckling på 2,3 kg och använde en stekpåse storlek L. Jag fyllde kycklingen med hackad lök, hackad vitlök och hackad paprika och knöt ihop kycklingen. Sen gjorde jag en kryddblandning – olja, salt, peppar, örter av olika slag och citronpeppar – som jag penslade kycklingen med. Jag la in kycklingen i påsen och hällde i resten av kryddblandningen. Sen förslöt jag påsen med en grunka som följde med stekpåsen. Kycklingen läggs sen på en kall plåt och in i ugnen på 200 grader.

För en kyckling på 3 kg skulle tiden vara 130 minuter. Min var nog inne så länge också för som vanligt hände det en massa medan jag lagade mat… 😉 Hur som helst så blev kycklingen extremt mör och saftig. Den bara ramlade loss från benen och jag behövde knappt skära isär den. Tyvärr blev det inget kort på resultatet men jag kan verkligen rekommendera stekpåse. Det var jättesmidigt och framför allt behöver man inte städa ugnen! Passar mig utmärkt! 😉 😀


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Testat stekpåse

  • Varga

    Åh, det har jag aldrig hört talas om faktiskt! Ska kolla in det – blir dock lite skeptisk till att de verkar vara i plast… Jag och plast är inte så goda vänner efter att ha sett för många dokumentärer om det… :/

    • Jeanette

      Japp, det är plast. Du har helt rätt, det ska man ju försöka använda så lite man kan… Men den funkade väldigt bra i alla fall, så kanske att man kan använda den någon enstaka gång. Man får känna vad samvetet går med på. :/ kram