Hösten är här 3 comments


Torsdag idag. Solen skiner och det är jättefint ute. Det är något speciellt med soliga höstdagar så här i början av hösten. Härlig luft och varmt på dagen.

Kaninburs-byggandet går framåt. Tre stycken är helt klara och de övriga tre är nästan klara. Det ska till några små hus åt dom inne i burarna också, sen är vi klara! Jag ser fram emot att flytta in Mario, Mimmi och Twist. Nästa helg ska jag upp till Stockholm en sväng. På vägen hem ska jag även hämta hem två nya kaniner. Superspännande!

Tre färdiga burar på plats.

Nere i källaren har det börjat pipa idag. Vi har kyckling-kläckning på gång i kläckaren där. Två små kycklingar har kommit ut hittills. Nu ska de vara kvar i maskinen tills de är torra och redo för världen – ca 24 timmar. Det är nästan den svåraste utmaningen – att låta dom vara kvar tillräckligt länge. Man blir så sugen på att ta ut dom direkt. Men de behöver den här tiden för att må bra så det gäller att hålla tassarna borta!

Vi har haft lite översvämning i källaren, men det är ju ingenting jämfört med vad som hänt i Malmö.

Källaren i söndags.

Har idag läst om några gymnasietjejer som kämpar för att få äta obesprutad mat i skolan. De har helt enkelt gjort så att de först åt endast ekologisk mat – tog kissprov. Sen åt de “vanlig” mat – tog kissprov. Dessa prov visade på halter av bekämpningsmedel. Visserligen inom gränsvärdena, men det finns debatt om dessa gränsvärden. Coola tjejer tycker jag som står upp för sin rätt att äta ren mat. Artikeln finns här. 

Till slut lite bilder.

Vi har sålt en till av ällingarna. “Bara” 14 kvar!

Zero och ankorna funkar bra ihop! 🙂

Wilfred ♥

Agnes börjar bli rund om magen. ♥

Björn har rökt lammfiol. Otroligt gott!

Förra omgångens kläckta kycklingar växer så det knakar!

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Hösten är här