Kristi Himmelsfärd 2 comments


Härligt med en ledig dag idag! Solen strålar och det är så fint ute. Lite kallt i blåsten men härligt i lä. ♥

I måndags var jag ute med två kompisar och åt middag i Helsingborg. Det var mycket gott och trevligt. Det är två mammor från sonens innebandylag. Vi var på Utposten mitt i stan. Det kan jag rekommendera, det var ett bra ställe.

I tisdags hade jag bilen på verkstad. Så nu har jag en nyfixad bil och en tom plånbok… men mycket skönt att den är lagad. De har bytt oljesump som var sönderrostad och läckte olja, de har bytt något som jag inte minns… och sen har de lagat min bakre vindrutetorkare. Den har varit trasig mer än ett år, så det är trevligt att kunna använda dom igen. Så nu är min gamla traktor som ny igen!

Igår var jag på utfärd med ett gäng glada personer från byn. Det är församlingshemmet som drar ihop folk lite då och då. Min goda vän Ingela ringde och sa att de hade återbudsplatser och undrade om jag ville följa med, så det gjorde jag! Vi åkte till Hillesgården som ligger mot (eller i…) Östra Ljungby. Där var det otroligt vackert med mycket blommor och fina promenadställen. De hade ett litet mini-zoo, med små apor, ödlor och fåglar. Sen fanns det loppis, kuriosa och klädbutik. Vi vandrade runt och shoppade en del och fick gott fika. Sen åkte vi förbi Björnekulla kyrka som ligger i Åstorp på vägen hem och hälsade på en präst där som tidigare varit präst i Höganäs. Alla var så glada att träffa honom igen och han verkade glad för besöket. En trevlig dag!

I dag firar kyrkan i byn 80 år. Den har också varit stängd några månader för renovering så idag blev det nyöppning och födelsedagsfirande samtidigt som Kristi Himmelsfärd. Jag var med och serverade tårta. Det var nästan 300 personer i kyrkan och drygt 200 av dom kom in och åt tårta, så vi hade fullt upp! Men det var jätteroligt! En riktig fest. Innan tårtan samlades alla ute på kyrkplatsen och på given signal släppte alla upp ballonger. Väldigt vackert, som ett konstverk!

Himmelsfärdskyrkan

Samling utanför kyrkan.

På given signal släpptes ballongerna.

Röda och gula ballonger – vi är ju i Skåne! Så fint mot den blåa himlen. ♥

På eftermiddagen åkte Björn och jag ut en sväng och hamnade borta vid Brunnby Boställe. Där har de lite djur och vi brukar stanna till där ibland. Vi har lite svårt att få nog av djur! 😉

Jag gillar hornen på den här!

De har “vanliga” grisar!

En alldeles ljuvlig liten kalv såg vi! ♥ När den reste sig var den fortfarande alldeles vinglig, så den kan inte vara så gammal.

Mamma Ko hade stenkoll på sin lille Kalv.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Kristi Himmelsfärd

  • Martina

    hej!
    Längesen jag kika in nu. Vilka fina nya djurbilder du har lagt upp!

    Tufft med ballongerna. Gul och röd är ju svenska kyrkans flagga med.. Men blev ju extra bra nere hos er i skåneland. :))

    Kram!