Ny vecka, nya möjligheter! 6 comments


I torsdags blev en kvinna nere i byn brutalt ihjälslagen. Det var ingen jag känner men känslan av att det hände på andra sidan åkern är jobbig. Jag önskar att jag eller någon annan fattat att något hände och kunnat hjälpa henne. 🙁 Så tragiskt och onödigt. Jag tänker på hennes anhöriga och kan inte ens föreställa mig vad de går igenom just nu. ♥

I lördags kom Björn hem från USA. Han var där hela förra veckan. Mycket resande för Herr Karlsson för tillfället. Hans resa började knasigt med att han fastnade i Chicago i dryga tolv timmar innan han kunde åka vidare till New Orleans. När de väl var framme var det bara att åka in och jobba, så han var igång i nästan två dygn. Hade jag aldrig klarat. Men resten av resan hade gått bra och hans föredrag hade blivit succé! Han är duktig på att prata min käre make.♥ Hemresan gick över Washington i stället och han kom hem lagom till frukost med nybakat bröd från kondis! Perfekt!

Igår sålde vi fler grisar. Det har varit stor efterfrågan i år. Björns telefon har gått varm. Vi hade med lätthet kunnat sälja tio, femton till! Men de som nu är kvar förutom Agnes och Wilfred behåller vi för eget kött. Agnes och Wilfred får gå bredvid varandra sen fram till det är dags för parning till vintern. Ordningen är återställd!

Vår fina Wilfred som är pappa till alla kultingarna! ♥

Lammen växer så det knakar! Det är så roligt att se dom ute i hagen. Dom är stora i kroppen men fortfarande barn och skuttar runt och busar! “Våra” lamm som vi matat med nappflaska är så otroligt keliga fortfarande. De kommer och vill ha kramar och pussar och lägger sig runt en. ♥ Dom är helt underbara!

Jag har bakat surdegsbröd i helgen också! Jag fick surdeg av en kompis för ett tag sen som jag haft i kylen. Man ska mata surdegen med mjöl och vatten varje vecka så lever den för alltid. Men jag lyckades döda min… så jag gjorde en ny förra veckan. Den har jag nu i frysen, vilket passar mig bättre. Då tar jag fram när jag behöver och jag behöver inte komma ihåg att mata den.

Dessa är nu i frysen! En av dom bakade jag bröd av. Mycket gott blev det!

Detta är jag i ett nötskal för tillfället… smått dement och glömmer saker. Att jag har några blommor som lever är ett under. Jag tvättar om tvättar allt som oftast för att jag inte plockat ur tvätten. Tappar tråden när jag pratar och hjärnan bli alldeles blank. Får stanna till och fundera på var jag var på väg. Tänker en sak och säger en helt annan. Men jag har fått förklarat för mig att det inte är helt ovanligt när man har fibromyalgi. Det känns rätt skönt eftersom det är extremt olikt mig.

Dags att ta tag i denna dag. En vecka ganska fullbokad. Då får man ta en sak i taget!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “Ny vecka, nya möjligheter!

 • Eva lundin

  Väldigt tragiskt med mordet. Måtte alla som behöver få hjälp. Positivt är ju att era grisar är så poppis. Bra jobbat. Alla era djur är så välmående att det är en fröjd att se dem. Ha en bra vecka. Kram

 • Spanaren

  Har du googlat på Fibro? Många får koncentrationssvårigheter … visste du det sen förr? Någon som slår ihjäl en person … så hemskt och så nära. Stackars, stackars kvinna … men vad hade du kunnat gjort?!?! Kvinnorna tror till slut att det är deras fel och … Mer information ska ut och mera skydd så de som blir hotade kan söka sig ifrån sin plågoande i tid. Men nu ska väl din Björn sova och åter sova då han är hemma eller … Pussa alla djuren från mig/ kram

  • Jeanette

   Ja, jag har förstått att man kan få koncentrationssvårigheter. Känns lite skönt att veta det när man inte känner igen sig själv. Lite lugnande på något sätt.
   Ja obehagligt var det med mordet. Klart jag säkert inte kunnat gjort något, men det känns så meningslöst.
   Lovar att pussa alla djur från dig! kram

 • Primrose

  Det var väl det mordet jag läst om nyligen, fy så otäckt! Man ryser, och förstår att när det är nära, då känns det.
  Är det en “Herman” du bakat, har hört om det brödet, tänkt göra den i flera år, men inte har det blivit av.
  Bra att ni får sälja er små grisar ,-)
  Kul att B företag går så bra, förstår att du är glad att han är hemma igen.
  Själv har jag varit utbränd, men har ändå kvar mina koncentrationssvårigheter, så jag känner igen mig ändå.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)