Onsdag idag! 4 comments


Oj, redan onsdag. 🙂

Helgen var rätt lugn och skön. Vi ägnade den mest åt lite fix här hemma. Bland annat gjorde Björn klar Agnes provisoriska hage. Hon och smågrisarna går nu nere i en del av hagen framför huset. Där ska vi odla sen så dom får gå och bereda jorden åt oss. Och oj så dom betar och bökar! Jätteroligt att se!

Vi flyttade också över fåren i gamla kohagen. Betet är bättre där och fårhagen behöver vila lite. Det är så roligt att se lammen skutta omkring bland gräs och maskrosor. Nu när det har regnat så pass mycket så är dom rätt smutsiga blandat med lite gulfärgade från maskrosorna! Jättesöta! 😀

Sonen är klar med sin körning till moppekortet så nu är det bara teoriprovet kvar. Inte långt kvar till dess nu. Spännande! Och inte långt till sommarlovet heller kom vi på här vid frukosten idag! Det ser han fram emot kan jag lova! 🙂 Motivationen till att plugga är i stort sett obefintlig just nu.

Igår var jag på vårdcentralen. När jag betalade i kassan frågade tjejen där om jag har högkostnadskort. Det hade jag inte så hon fixade det åt mig. Då såg hon att jag hade varit där en del och att det inte var med på högkostnadskortet. Medan jag gick till sjukgymnasten så ordnade hon det åt mig och efteråt låg det och väntade på mig i kassan. Jag var redan uppe i 960 kr och gränsen för frikort går ju vid 1100 kr. Tänk så snällt av henne att ta sig tid att fixa detta åt mig! Jag blev så glad. ♥

Igår var jag alltså hos sjukgymnasten. Jag blev igår inskriven i smärtteamet på vårdcentralen här. Det verkar som att det är fibromyalgi jag har. Skönt att få veta vad det är även om det känns lite tungt. Men då behöver jag inte fundera på om det är värre saker i alla fall. Nu ska jag få gå en rehab-runda hos dom. De är fyra stycken – en smärtläkare, en arbetsterapeut, en sjukgymnast och en kurator. Jag har träffat sjukgymnasten och smärtläkaren hittills. Jag har fått testa vattengympa vilket har funkat ganska bra. Sen ska jag även få prova basal kroppskännedom nästa vecka. Det har med att lära känna sin kropp och lära sig avspänning och stresshantering bland annat. Det känns bra! Jag har även fått medicin som gör att jag sover bättre och vaknar mindre stel och trött på morgonen. Oj, så bra jag sover nu! 🙂 Jag känner mig hoppfull och otroligt tacksam över att de tar mig på allvar och tar hand om mig så bra! Jag har varit hos en del läkare under åren med min värk och det har inte direkt tagits på allvar tidigare. Är så glad! 🙂

Jag är med i församlingsrådet här i byn och igår kväll hade vi möte. Det är trevliga människor som är med och våra möten brukar vara trevliga men lite långa. Igår var sista mötet för terminen och vi fick varsin gigantisk räksmörgås! Sonen och jag hade ätit middag precis innan (hade glömt av att det stod att det var smörgås) så jag fick mig en gigantisk efterrätt kan jag lova! 🙂

Vad tyckte ni om schlagern då förresten?? Jag tyckte Sanna var jätteduktig och borde kommit tvåa åtminstone. Jag gillade inte den som kom tvåa. Ettan däremot var grym tycker jag! Vilken röst. Hon verkar vara en bra och ödmjuk person också. Jag gillade henne! Mycket vacker trots skägget. I övrigt så gillade jag Danmark jättemycket och Armenien var bra i refrängen. Hmmm… vilka mer var med… Finland var rätt bra! Norge var lite som den där “Kära bröder” som var med på svenska uttagningen. Bra röst.

Nu på morgonen har jag varit och lämnat in bilen för service. Jag har fått låna en bil över dagen, en Huyndai I30. Något snyggare än min stora traktor. Så det var roligt att köra hem i den! Måste komma ihåg att tanka dieselsen…. annars blir det pinsamt! 🙂

Gott med mat! I hagen bakom ser man Lillan, Syster och Walter, som väntar på sin mat.

Söööööt! ♥ Lammen är inte så små längre.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Onsdag idag!

 • Spanaren

  Jag med har blandat Fibromyalgi så jag vet vad du pratar om ;.)
  Kul med underbara personer som vill hjälpa! Tumme upp till denna person som fixade till dina summor på högkostnadskortet! Snart slipper du skjutsa när sonen får köra sin moppe *bra* Fina underbara djur som får det så fint av dina man och dig själv *tumme upp* Räkmacka *mums* Rätt vinnare vann. Ha en bra dag/kram

 • Primrose

  Så himla skönt att äntligen bli tagen på allvar o att du får hjälp! BK har jag själv fått det är kanon! Och att hon tog sig tid att fixa ditt högkostnadskort, så att det blir rätt, för det är dyrt med läkarbesök.
  Kan tänka mig hur söta dom är i hagen ,-))
  Så stor lammet har blivit.Men lika söt ,-)
  Kul för sonen att snart få sitt moppekort.
  Melodifestivalen tittade jag på, tycker rätt låt vann, men Sannas var bättre än jag tyckte den var när den vann.
  Danmarks gillade jag också ,-))
  Den som kom tvåa var bra men lite för lam. Hade velat ha mer melodi ,-)
  Nej NU får värmen komma, för här har det varit kallt.
  Skåne där du bor är vackert, har släkt där, min pappa är från Malmö.
  Ha det jättefint, KRAM Primrose ,-)