Fredagstankar 4 comments


Igår kom Björn hem från Tyskland. Alltid lika skönt när han kommer hem och min “flock” är samlad igen! 🙂 ♥

Nu är det fredag igen, åter en vecka har gått. Tycker att det går så galet fort. Det gäller att ta tillvara på dagarna nu när det är så fint ute. Sonen är hemma idag med men är mycket piggare. Sitter och googlar på saker som stärker immunförsvaret. Det är dags att hitta sätt att hålla honom frisk. Tycker att det är lite väl mycket förkylningar för honom nu. Någon som har bra tips på saker som stärker immunförsvaret? Alla tips mottages!

Idag har vi planer på att börja teori-bootcamp. Snart dags för teoriprov för sonen och det skulle vara underbart om han blev klar nu. Han har pluggat bra men nu är det upp till bevis när hans stränga mamma ska påbörja förhören-from-hell! Hehe…. 😉

I helgen ska vi färdigställa en ny provisorisk hage åt Agnes och småttingarna. Vi har ett stycke där vi har planer för odlingar nästa år. För att förarbeta den marken så använder vi oss så klart av våra egna grisar! Bättre förarbetare finns ju inte! Kommer att bli toppen. Björn stolpade förra helgen och nu ska vi fixa med eltråd och sen är det dags att flytta över grisar. (När jag skriver vi så betyder det oftast Björn… 😉 Jag är mest hejarklack. 😀 ). Tror att Agnes kommer bli överlycklig för hon kommer få så mycket nytt gräs att äta och ny mark att böka upp. Det är lite trist där de går nu. Det blir alldeles perfekt!

Eventuella grisspekulanter kommer också i helgen. Får se hur det blir. Känns toppen att så många av våra fina grisar får nya hem och kan leva vidare!

I eftermiddag ska jag åka över till en relativt ny kompis som är ett par storlekar mindre än jag med en stor påse urväxta kläder. Av någon anledning har dom krympt i garderoben… 😉 Det som är bra är att jag nu hittat denna tjej som är både mindre och tio år yngre än jag och hon är dessutom jätteglad att få kläder! Alldeles perfekt! Själv har jag börjat kunna ärva kläder av sonen! Konstig känsla.

Dom här hade sonen för hundra år sen. Mina “springa-ut-lite-snabbt”-skor. Älskar dom!

 

En annan sak som eventuellt händer i helgen är att våra kaniner ska få flytta ut. Jag har inte riktigt bestämt var dom ska vara i år, men troligen på samma ställe som förra året. Det är rätt tomt och ödsligt i stallet nu när det bara är dom och ankorna som bor där. 🙂 Men jag har inte velat ta ut dom när det varit så pass kallt på nätterna. Men nu tror jag det är dags!

Nej, nu får jag nog ta och jobba lite. Ha en härlig fredag allihop! ♥

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Fredagstankar

 • Spanaren

  Tänk om man hade en sådan fin kompis så att man fick ärva kläder *tumme upp* Kroppen förändras liksom själen … bra va 🙂
  Myser att läsa om Agnes och alla djuren.
  Vissa drar bara på sig mera infektioner. Sonen din är ute, äter bra, sportar osv. Skulle väl vara sömnen i så fall *ler* Eller har han kommit upp i den åldern då han bara vill sova läääänge på morgonen *fniss* Inför en avkopplingsstund för hela familjen på kvällen typ 10 minuter i total tystnad. Trevlig fredag/ kram

  • Jeanette

   Ja, sonen sköter sig faktiskt måste jag säga. Han är mycket måttlig med allt och inte alls en sån godisråtta som jag! 🙂 Sömnen tycker jag är bra också. Avkopplingsstund låter härligt, det ska jag föreslå! Härlig fredag till dig också! kram ♥

 • Elin - Livat på torpet

  Men jag vill också ha en kompis som kommer med lite nytt till min garderob. Brukar bli så att det mest är ungarna som får nytt här hemma 😉

  Själv rensar jag för fulla muggar till morgondagens loppis. Jag och en kompis brukar dra ihop två ggr per år med många säljare. hoppas att jag blir av med lite “skräp” nu 🙂

  Kram

  • Jeanette

   Haha, ja det brukar ju bli så att det är barnen som kommer först. Alltid när man är och ska shoppa till sig själv så kommer man hem med kläder till sonen i stället! Konstigt!
   Kul med loppis! I love loppis! Synd att vi inte bor närmre så hade jag kunnat köpa lite “skräp”! 😀 kram