Det här med lycka 4 comments


Dagens almanacka får mig att tänka på det här med lycka. Dom som känner mig vet att jag inte alltid är så lycklig som jag skulle vilja. Men det jag har lärt mig under åren är att lycka inte är något man uppnår och sen stannar i utan det är något man strävar efter hela tiden. Att ha svackor och må dåligt är något som hör livet till och i mitt fall har groparna gjort att jag uppskattar höjderna mer. Och som dagens text säger – jag uppskattar det jag har. Även det jag är. Att inse sina brister och vara nöjd trots allt är inte så lätt, men en viktig del i att må bra.

Många är vi som är alltför hårda mot oss själva och tycker att vi borde kunna mer, borde göra mer och att det vi gör är otillräckligt. Det är en av mina läxor i livet – att lära mig “good-enough”. Det behöver inte vara perfekt. Jag behöver inte vara perfekt. Jag kan duga ändå och folk tycker om mig ändå. Att hålla upp en perfekt fasad gör bara att man kommer längre bort ifrån sin egen lycka.

Idag är en bra dag och jag är lycklig över mitt liv och allt som ingår i det. En sak som gör mig lycklig är alla era fina kommentarer här på bloggen. Tack för att ni finns!

Dagens utmaning till er som känner igen er – Var snälla mot er själva idag och uppskatta det ni har och det ni är.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Det här med lycka