Produktiv helg! 4 comments


Nu är det måndag igen och denna långhelg är över. Vi har fått mycket gjort dessa fyra dagar.

I torsdags hade vi fårklippare här som klippt våra får. Skönt för dom att bli av med all tjock ull. Det märktes på dom att det var skönt! 🙂 Sen på eftermiddagen släppte vi ut både får och kor! Får och lamm går i en hage och korna och Walter (baggen) går i en hage. Vi började med att sätta Walter för sig i en egen hage men det märktes att han ville över till korna så nu går dom tillsammans. De gick ju tillsammans förra sommaren så de verkar minnas varandra. En lite udda flock, men mycket söt! 🙂 ♥

På fredagen kom en familj som skulle köpa en av våra galtar som är kvar från förra kullen. Det gick utan större problem att lasta honom. De skickade sen bild på när han gick tillsammans med deras två gyltor. Härligt när det funkar på en gång!

De hade med sig en ankhane till oss! Ibland har man tur. När de var här och tittade på galtarna förra veckan så berättade de att de också har myskankor. “Ni har ingen hane över?” frågade jag. Och det hade dom! Så nu har våra tjejer en hane hos sig. De trivs bra ihop.

Vår nye fine ankhane!

Igår hade vi också grisförsäljning. Tre stycken från senaste kullen har nu nya hem! Det känns så roligt att de får flytta och leva vidare tillsammans med nya kompisar och förhoppningsvis få lite kultingar framöver!

Igår kväll roade vi oss med att deklarera. Tidigt ute som vanligt… 😉

Nu på morgonen har sonen och jag varit iväg på körlektion. Eller snarare han har kört med trafikskolan och jag har suttit i bilen och väntat. Jättekul… 😉 Men det gick jättebra för honom och det är ju det som räknas.

Det ser ut att bli en jättefin dag även idag! Härligt. Här kommer lite bilder från helgen.

Trött jägare. Poker har varit ute hela natten.

Mamma Agnes

En hög med små grisar.

En hög med större grisar.

Samling vid ankbadet.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Produktiv helg!

 • Primrose

  Jag sitter o ler när jag läser hos dig ,-)
  Vilken söt ank hane, tur ni fick honom och kattjägaren ser för charmig ut när han slocknat.
  Kul att sälja till bra hem, förstår ju att inte alla kan bo kvar ,-))
  Dom är så fina allihop.
  Har själv haft en svacka en längre tid nu.
  Det “är” jobbigt.
  Ha det fint. KRAM Primrose ,-)

  • Jeanette

   Ja visst är dom fina! Våra kelgrisar!
   Hoppas ni får värme och grönt uppe hos er också. Älskar att läsa din blogg och dina bilder är helt underbara! ♥