Tisdag idag 6 comments


Otroligt att vi är inne i november redan. Vi har fortfarande varmt ute. Och blött. Men jag föredrar det framför att det blir kallt.

Helgen har varit rätt lugn. I lördags var jag på kyrkogården och serverade kaffe. Det var trevligt. Rätt mycket folk trots ösregn. Vi har en så fin kyrkogård i Höganäs. Den vann pris här nyligen för finaste park eller något liknande.

På kvällen var vi hos vår fd grannar på middag. Det var två andra par där också varav den ena damen har bott i vårt hus! Vi har träffat henne tidigare och det är alltid kul att höra henne berätta hur det var när de flyttade hit och vad om gjort och så. Hon flyttade härifrån 2001 tror jag det var.

I söndags fixade Björn klart kospiltan och så tog vi in korna. Det är så pass geggigt nu ute i hagen så vi tyckte det var dags. Det märks att dom tycker det är mysigt att komma in. För tillfället har vi en inackorderingshäst i spiltan bakom korna. När han har flyttat ska vi ta bort väggen mellan spiltorna så korna får större.

Det är Syster till vänster med den lockiga pannan och Lillan till höger. Syster älskar att bli ryktad. Idag när jag kom gick hon fram och la huvudet längs sidan på mig och buffade. När jag började rykta så lutade hon sig mot mig och blundade. ♥

Fåren har fått komma in på nätterna nu. Walter har följt med de andra av bara farten. Inga problem alls! Igår råkade de glömma att svänga av mot sin spilta och sprang rakt genom stallet ut på innergården. Där blev det tvärstopp och dom förstod inte alls vart de tagit vägen eller hur de skulle komma därifrån. 😀 Så jag var tvungen att gå ut och bokstavligen vända på dom! 😉

Hästen vi har heter Macho och han bor här tills han bli såld vilket kan hända när som helst. Det är dottern till en vän till mig som äger honom. Han är så snäll och go och till och med jag törs ta in och ut honom! ♥ Kort kommer så småningom ifall ägaren tillåter.

Två av kultingarna är sålda, Christer och Alma, så nu har vi fyra grabbar kvar. En till är eventuellt tingad. Det är rätt mycket lugnare i hagen med fyra i stället för sex. Helst vid matsituationerna.

Vi har alldeles för många tuppar. Vi ska se om någon är i behov av tupp, annars får vi börja plocka bort några. Dom börjar komma upp mot könsmogen ålder så snart blir det nog livat här!

Ankorna har bestämt sig för att leva utomhus. De sover numera i grishagen. Det känns ju så där. Men det är omöjligt att få in dom, så det är inte så mycket att göra åt. Däremot kom båda tjejerna in idag när jag höll på att mocka. De gick runt inne hos sig och bort hos fåren och bort till kaninerna. Jag tror det är ägg-läggar-dags! Kul om de sätter igång att lägga ägg igen.

Björn är i Tyskland och kommer hem ikväll. Det ser jag fram emot.♥


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “Tisdag idag

  • Spanaren

    Jag blir varm av glädje när jag hör hur du pratar så kärleksfullt om era djur. Kanske ankorna kommer in när det blir kallare. Du får ett extra stort plus för att du ger alla djuren namn *tumme upp* Vem är Walter? Så fina kossor *njuter* Fast alla dina djur är vackra men det visste du att jag tyckte sen förr eller hur 🙂
    Ni är inte sugen på att köpa denna fina häst? Tack för att du delar med dig av ditt liv med familj och djur osv. /kram

    • Jeanette Post author

      Tack för fina ord! ♥ Ja, vi hoppas på att ankorna väljer att komma in när det blir kallare. Walter är vår bagge! Ganska ny i flocken, men det går jättebra. Nej, häst är inte riktigt vår grej, men det är roligt att ha inneboende ibland! kram