Simones framfärd på Månskensfarmen 9 comments


Oj så det stormade igår! Helt otroligt. Björn gick ut sent på kvällen för att kolla läget med ficklampa. Han såg att vi hade ett mindre kaos. Kohuset stod på taket och smågrisarnas hus var helt krossat. Han kollade så att djuren levde och hade det okej, men mer kunde vi inte göra i mörkret och stormen.

I morse var vi ute så fort det ljusnade och det är galet att se vilka krafter som varit i farten. Vårt stora kohus ligger verkligen på taket! Och smågrisarnas hus har flygit ca trettio meter och krossats. En belysningsstolpe till paddocken har vält rakt över elstängslet, sopor utspridda överallt mm mm. Tänk att alla våra djur klarade sig utan en skråma trots att hus flög i luften runt om dom. Helt otroligt. Vi har haft änglavakt i natt helt klart. ♥

Björn har slitit hela dagen med att fixa så alla djuren har det bra. Han har lagat elstängslet, slagit i nya stolpar och dragit nya trådar. Nu på kvällen har vi flyttat över kor och får till en ny hage där det finns ett hus som står “på benen” fortfarande. Storgrisarna går det ingen nöd på, deras hus klarade sig och hagen har Björn lagat. Smågrisarna har fått ett provisoriskt hus och en lite mindre hage så länge.

Hur har ni klarat stormen?

Kohuset

Grishuset

Belysningsstolpe

Transportbandet

Takplåt

Ett gäng takpannor har ramlat ner.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 thoughts on “Simones framfärd på Månskensfarmen