Vår midsommar! Och en massa annat. 2 comments


I onsdags kom Cilla och familjen. Björn var uppe i Stockholm onsdag till torsdag så det var bara jag och sonen hemma. Det var verkligen roligt att se våra kära vänner igen! Våra hundar var också glada att se varandra men det tar alltid ett tag innan dom varvar ner och kommer i någon slags balans. Det är alltid lättare om Björn är hemma för han har lite mer pli på Zero än vad jag har. När han väl kom hem på torsdagen släppte vi ihop Zero och Nixon i en hage så de fick springa av sig och göra upp ordentligt. Efter det har de skött sig riktigt bra. 🙂

På torsdagen åkte Cilla, E och jag till Ullared! Det var en upplevelse. Jag har aldrig varit där. Vi lyckades pricka in en bra dag då det inte var allt för mycket folk. Fyra och en halv timme orkade vi med inklusive lunch och vi hann med det mesta. Nej, självklart har vi missat massor, men vi kände oss mycket nöjda. Och trötta i benen!

På fredagen var det ju midsommarafton. Vi tog en promenad förbi midsommarstången men vi gick inte in och deltog. Vi gick hemåt och lagade en massa god mat i stället. Mona kom också och firade med oss. Det var jättemysigt och mycket gott!

Igår åkte vi till en strutsfarm i närheten och fick en guidad tur. Det var himla kul faktiskt! Vi fick se ganska nykläckta kycklingar, halvstora kycklingar, ungdjur och vuxna fåglar. Dom är verkligen gigantiska!

Galet stora och lite läskiga fötter

Höna till vänster och tupp till höger

Strutsägg

Vi grillade på kvällen och åt både efterrätt och ost och kex. Undrar hur man får i sig allt! När vi tog en promenad kom en rovfågel och mer eller mindre släppte en fågel i handen på Björn. Vi vet inte vad det är för sort men vi kallar honom för Hector. Kanske att han är en vadare. Han gillar att knalla i vatten och picka. Och han har väldigt långa ben. Snacka om att det måste sitta en fågelmagnet här på gården. 🙂 

Hector

Plutten och kajorna mår bra. Plutten och Hector kan äta själva och kajorna tränar för fullt. Biggles har blivit en riktig duktig flygare  och Pollo kämpar för att komma ikapp. Plutten flyger ganska bra, men har ingen riktig styrsel så han hamnar var som helst. Hector har mycket små vingar men springer snabbt däremot.

Om någon tycker att det ser lite grisigt ut på vårt bord på bilderna nedan så stämmer det! 🙂 De fick lite mat på ett lock till ett smörpaket som var tomt. Sen hällde vi lite vatten där också och då blev det kalas och de ställde till det rejält! 🙂

Vi är fortfarande inte säkra på vilken sort Plutten är. Pilfink har vi fått på förslag men jag tycker han är lite gul för att vara en pilfink. Förslag??

Hector och Plutten

Hector och Plutten

Pollo och Biggles

Cilla och Company åkte vidare idag och plötsligt är huset tyst och tomt. Zero är lite förvirrad att inga hundar dyker upp. Tack för denna gång husvagnsåkarna! Vi har haft otroligt roligt och mysigt när ni har varit här! ♥

Övriga djur har det bra. Här kommer lite kort från den senaste veckan.

Mario

Mimmi


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Vår midsommar! Och en massa annat.

  • Cilla

    Tack snälla för den här gången<3. Det är ju såå roligt att träffa er och alla djuren <3 längtar redan till nästa gång vi ses <3 många stora kramar<3