Ett test!


Jag tycker att det är så häftigt att kunna odla sitt eget och ta tillvara på det man har omkring sig. Nu har jag hittat en massa roliga recept på saker man kan plocka ute och äta. Igår bestämde jag mig för att testa att göra syrénsaft. Vi har jättemycket syrén i år så jag kunde plocka blomklasar utan att det syntes. 🙂 Nu ska det stå svalt i fyra dygn och sen får vi se hur det gick! Lite liknande som när man gör fläderblomsaft.

Blommor redo att bli saft. Här ligger de på en tidning. Jag skakar dem noga så det inte kommer med småkryp i saften. Vill ha den vegetarisk!  😉

Koka vatten och socker

Rivet citronskal

Inte lika fint längre. Nu har jag hällt kokande vatten blandat med socker över blommorna. Sen har jag blandat i citronskal, citronsaft och citronsyra.

Korna var lite blyga först ute i hagen. Men efter ett tag kom de fram som vanligt och ville bli kliade och få lite gos. De är så fina och mysiga!

Gott med mat i det fria!

Jag var och handlade igår. När jag kom hem var jag tvungen att rensa kylen. Det är bra nu med djur så man slipper kasta mat!

Längst till vänster – grishink med allt möjligt blandat, bröd, potatis mm. Mitten sallad och äpple till kaninerna. Under en skål med ris och bulgur till hönsen. Till höger köttgryta och fläskkotlett (självklart utan ben) till Zero.

Jag sitter här och ska jobba nu och det är inte det lättaste med Poker i famnen, men han är så söt att jag inte har hjärta att flytta honom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *