Frigående höns och potatis


Ny vecka. Nu går det fort ute i naturen. Man ser förändring nästan från timme till timme. Det är otroligt vackert!

I helgen har Björn fixat potatislandet. Jag har haft nackspärr eller något sen i fredags så jag har varit lite orörlig. Sonen har hjälpt till och krattat och fixat och Björn har gjort rader och satt potatis. Vi har ett gigantiskt land nu! En liten hörna i landet är orört och där ska jag få ner lite annat – morötter och liknande.

En av dagarna i helgen var Björn och jag ute och åkte och såg en massa Linderödsgrisar (såna som vi har). Så vi stannade och gick ut och tittade. Det var en farbror där som berättade att de var en blandning mellan Linderöd och vildsvin. De hade en hel hög med ungar och de var helt gudomligt söta! Tyvärr tog jag inga kort. Hoppas på att det blir ungar här i sommar!

Hönsen är ute i det fria! Vi har haft öppet lite i helgen men de har inte gått utanför hönsgården. Men idag är de ute allihop utom tre som ligger inne på ägg! Det ser så mysigt ut med pickande höns lite här och var! Nu håller vi tummarna för att det funkar och att alla kommer hem ikväll. 🙂

Agnes i bakgrunden

Toppen med vinden i håret!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *