Studiedag, tankar och blommor


Idag är det riktigt kyligt ute. Har fått mms från Cilla på snön som kommit uppe runt Stockholm. Här är det ingen snö, men nästan så att det känns som att det nog är på väg.

Igår tvättade jag fönster. Jag tog de på nedervåningen och bara på utsidan. Här är det så att alla fönster öppnas utåt vilket gör att alla inte kan tvättas inifrån. Övervåningen har flera fönster som är omöjliga att tvätta på utsidan om man inte har stege. Knasigt. Nya fönster står högt på min önskelista. De som bodde här innan hade en hund som inte gillade att vara ensam, så den ställde sig och krafsade på rutorna… Jättemånga av fönsterna på nedervåningen är helt förstörda. Jättetråkigt. 🙁 Sen är de bara 2-glas, så de skulle behöva bytas hur som helst. Får se om tomten kommer med en säck pengar i år! 😉 Hur som helst så tvättade jag fönsterna igår. I duggregnet! 🙂 Det är bättre än innan och det är huvudsaken. Sköööönt att ha det gjort.

Idag har jag träffat några kloka kvinnor som pratade om det här med att vara sann mot sig själv. Som människa, och kanske framför allt som kvinna, vill man vara andra till lags och det är mycket lätt att man själv hamnar långt ner på prioriteringslistan. Man vill inte svika någon eller misslyckas och tar gärna på sig mer än man egentligen klarar och orkar. Det man måste komma ihåg är att man inte har världens problem som sitt ansvar. Jorden stannar inte för att man tackar nej till något. Folk hatar en inte för att man inte är med på allt. Genom att vara sann mot sig själv, känna efter var man har sina gränser så har man mycket större möjlighet att faktiskt hjälpa till mycket mer. Man är inte självisk för att man tar hand om sig själv. Man tar ansvar för sig själv och sitt liv. Det är en mycket större gåva till sina nära än att till exempel vara den ständiga taxi-servicen som bränner ut sig i slutändan. Det här med mindfulness – att stanna upp och ta vara på nuet är något alla mår bra av. En annan sida av det här med att vara sann mot sig själv är att stå för den man är och sina åsikter. Att inte vända kappan efter vinden och hänga på andras åsikter, skvaller eller skitsnack. Det är så enkelt att man hänger på eller även startar upp det bara för att ha något att prata om. Sen mår man lite illa efteråt. Alla har bra och dåliga sidor – alltemellanåt är det bra att prata gott om andra. Skvallra om goda saker och höja varandra. Det var ett mycket givande samtal som gav många tankar. Hur tänker ni om detta?

Sonen har studiedag idag. Man riktigt ser hur skönt han tycker det är! 🙂 Nu är det bara tre veckor kvar i skolan. Då är det bra med en liten paus så man kan köra in i mål även när man är skoltrött.

Ikväll ska jag på julbord! Alla vi som hjälpt till på cafét har blivit bjudna på julbord på nya saluhallen här i Höganäs. Det ska verkligen bli jättekul! 🙂

Rosorna blommar fortfarande

Ringblommor

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *