Det blåser, det blåser! 2 comments


Efter ett år i Skåne har jag fortfarande inte vant mig helt vid blåsten. Jo, den vanliga blåsten, men inte den som känns som storm. I morse kändes det som att det var storm. Men det brukar lugna sig framåt dagen, tack och lov. Jag var ute och sprang igår i motvind. Jag kom nästan ingenstans! Det måste ha sett mycket roligt ut! 🙂

Igår blev hantverkarna klara. Vi är jättenöjda! De har tagit bort gamla trasiga vattenrör och ledningar i stallet, satt in kran både på insidan och utsidan på stallet och bytt kran på packhuset. Inne i källaren har de tagit bort lite gamla rör och satt in vårt RO-filter. RO-filtret funkar så att det inte bara renar vattnet utan också tillför mineraler så det blir mineralvatten som kommer ur kran. För alla som inte vet så är det så att vi har en egen brunn. Vattenkvaliteten är bra, vi har tagit prover, men smaken har inte varit toppen. Från allra första början hade vattnet stått avstängt en månad och då hade vi både sand och annat i vattnet. Det luktade skunk och såg ut som diskvatten. Vi fixade och donade med vattenfilter och ny pump och en massa grejer. Det blev helt okej, men fortfarande inte gott att dricka. Jag är superkänslig när det gäller vatten. Vi dricker massor med vatten i vår familj, vilket har inneburit att vi har köpt vatten. Det är emot alla mina principer eftersom vi har så bra vatten i Sverige, men det har inte varit gott helt enkelt. Vi använder vattnet till matlagning, kaffe och allt annat, men inte just att dricka. Men nuuuuu är det gott! Det är klart, luktfritt och gott! Vilken lycka! Efter femton månader behöver vi inte släpa hem vatten längre!!

Slut på släpandet!

Nu har vi en extra kran, som bara är för dricksvattnet.

Igår var det träning. Björn hade videokonferens med USA till klockan nio så jag var med på träningen. Det var mycket fys igår, jösses vad de fick jobba! 🙂

Nu har jag precis varit i Ängelholm och handlat hundmat. Sonen ska hem till en kompis idag. Jag gillar att han passar på när det inte är träning. Det är minst lika viktigt att träffa kompisar som att träna när man är 13 år. Vi pratade om det på träningen igår. Vissa av killarna går även på fotboll eller hockey. Vilket innebär tre till fyra träningar utöver de tre innebandyträningarna per vecka. Plus en till två extra matcher per vecka utöver de en till två innebandymatcherna per vecka. Har dessa killar något liv över huvud taget?? Hinner de med skolan?? Kompisar?? Min son skulle i alla fall varken orka eller ha lust att leva så. För honom är det jätteviktigt att få ligga i soffan någon gång ibland, få vara med kompisar, spela en massa tv-spel eller bara få vara ifred. Men som en pappa sa – om barnet verkligen vill fortsätta på båda sporterna, hur gör man då?? Jag tror inte jag skulle gå med på det. Personligen tror jag inte att det är nyttigt att vara så upptagen när man är barn. Det är ju hela ens barndom. Hur funkar era barn?? Håller ni med eller är jag helt fel ute?

Kycklingarna är riktigt stora nu!

Imorgon bär det av till Stockholm på begravning. Planet går redan 6,45 så jag får starta tidigt hemifrån. Brorsan är schysst och hämtar mig på Arlanda, sen dyker mamma upp framåt förmiddagen. Mysigt att träffas! ♥ Sen har vi lite tid att umgås efter begravningen och så tar mamma och jag sista flyget hem på kvällen.

Lite bilder på den vackra regnbågen vi hade i morse.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Det blåser, det blåser!