Pannkaksladan och nya blommor 2 comments


Så här ser himlen ut just nu!

Nu är Björns föräldrar här. Vädret har blivit lite sämre, men det är fortfarande mysigt att vara ute.

Igår morse jobbade jag på kyrkcafét. Trots fint väder kom det 16 stycken och fikade efter mässan. Det var lugnt så jag och min kollega för dagen satt med och fikade nästan hela tiden. Ibland har man det bra! 🙂

På eftermiddagen var vi på Pannkaksladan och tittade. Det var en kille där som pratade om hur man tovar ull. Han visade skillnaden på ull från alpackor, finullsfår och köttfår. Sen visade han också lite hur man tovar ullen. Spännande nu när vi har får! Vi har ju blandras, Texel och finull, så vi får se hur den är att tova. Texel är köttfår, så eventuell blir det inte så bra. Men man kunde använda sån ull till att t ex fylla kuddar och täcken i stället för dun. Kan ju vara något i så fall!

Vi var också runt och tittade på djuren på Pannkaksladan.

Marios mamma Peppar. En rejält stor dalmatinerkanin.

Ett mycket keligt får.

De har silkeshöns. Detta är en cool tupp!

Alpackorna Bastian, Douglas och Dante.

Idag har Björn och min svärfar jobbat i hönshuset. Björn har öppnat upp en ny ingång för hönsen. Den andra sitter rätt högt upp och hönsen går inte in och ut självmant. Nu blir det toppen! Min svärfar håller på att sätta in nytt fönster. Det kommer att bli såååå fint! Mycket ljusare och mer komplett.

Svärmor och jag åkte till Plantagen och köpte blommor till nya rabatten. Det fanns så mycket fint. Vi planterade även en ros och kärleksört de hade med sig hemifrån och flyttade några liljor som kommer från vår gamla trädgård. Jättemysigt!

När det regnade som mest var jag nere och grävde potatis till middagen! Första middagen för året med egen potatis.

Jag har även hängt upp örter på tork.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Pannkaksladan och nya blommor