Paddling 7 comments


 

Igår var vi ute och paddlade med sonens kompis A och hans familj. Vi paddlade i Rönne å som ligger vid Söderåsen ca en timmes bilväg härifrån. Sonen har paddlat lite grann på en klassresa, jag paddlade senast för nästan trettio år sen, så i vår familj var det Björn som visste vad han gjorde. Men det gick jättebra! A har två yngre systrar och de började med att paddla med sin mamma i en kanot. Sonen, Björn och jag paddlade i en och A och hans pappa hade kajaker. Efter ett tag bytte jag plats med en av syrrorna så de fick sitta i mitten av varsin kanot och vila lite ibland.

Paddlingen tog ca fem timmar. Vi tog det jättelugnt och stannade och fikade och åt lunch. Det var lite forsar här och var och vi körde fast rejält på ett ställe. Björn fick kliva ur sin kanot dra loss oss! 🙂 Tur att det var grunt. Vi hade otrolig tur med vädret och solen sken nästan hela tiden. Det var otroligt vackert runt ån och det gick massor med kossor längs vattnet. Det kommer vi garanterat att göra igen!

Vår kanot.

 

Vid ett ställe fick man gå ur och bära kanoterna.

 

Idag åkte Björn och jag till tippen. Jag testade att köra med släp. Det var inga problem! Ska väl erkänna att jag bytte plats med Björn när vi väl var framme vid tippen och att jag inte backade, men resten gick bra! 😉

Björn har fyllt igen gropar på vägen idag och jag har grävt upp rötter. Jag ska måla en vägg och fixa en rabatt framför den. Det har varit buskar längs hela väggen som vi klippt ner, men själva stubbarna var ju kvar. Inte kul jobb alls… Sonen och Björn hjälpte till lite då och då och det var jag mycket tacksam för.

Nu har vi gått in. Det åskar på avstånd och himlen är kolsvart ut mot havet. Snart har vi nog dåligt väder här hos oss.

Gizzmo vilar lite! 🙂


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 thoughts on “Paddling