Måndag igen


Tänk då är det måndag igen! Helgen har gått ganska fort, men varit innehållsrik.

Sonen och jag tog en ganska tidig fredagkväll eftersom vi skulle upp tidigt på lördagen. Klockan ringde kl 5 och när vi matat alla djur och ätit själva for vi ner till Köpenhamn och hämtade Björn vid flyget. Han hade haft en bra resa och sovit mycket. Det var så skönt att få hem honom igen! ♥

Björn har fått klart hönsgården i helgen och även mycket av inredningen inne i hönshuset. Nu skulle vi kunna skaffa höns! 🙂

Cayo har börjat flyga lite grann. Han tränar och tränar. Han är även vaken och aktivt mycket större del av dagen. Vi har sett andra kaj-ungar flygträna under helgen och även svalungar. En av kajungarna satt ute på taket och lyckades inte komma in i boet igen. Efter ett tag hittade vi honom på marken. Han kan flyga lite grann och lyckas komma upp i buskar och hålla sig gömd. Vi har koll på honom och hoppas på att han klarar sig. Mamman ger honom mat, så den enda risken är ju att katterna eller Zero får tag på honom.

I morse åkte Björn och jag i varsin bil till Ängelholm och lämnade in min bil på service. Den ska göra storservice som tar nästan sju timmar och kostar lika mycket som en ny bil… Nödvändigt men onödigt dyrt enligt mig. Så nu är jag utan bil idag. Sonen får ta sig hem själv. Planen är att om han slutar enligt schema (vilket inte händer särskilt ofta…) tar han skolbussen, eventuellt tigga skjuts av Os mamma och annars gå hem så möter jag honom. Det är ju en bit men inte längre än att det funkar att gå. Grann-sonen går på 45 minuter sa han.

Apropå grannarna så håller de på att flytta nu. Till helgen har vi nya grannar. Det känns jättetråkigt eftersom vi verkligen gillar våra grannar. Men de kommer finnas kvar i närheten hoppas vi så vi lär träffas ändå. Med lite tur är de nya minst lika trevliga! Om jag har förstått det rätt är det ett par i 35-års åldern med två små barn och ett till på väg. Det blir nog bra.

Ikväll ska vi först hämta hem bilen och sen är det grillkväll med sonens klass. Det blir kul! Enligt prognoserna ska det spricka upp och till och med vara lite sol till kvällen. Roligt att Björn lyckas vara med denna gång. Det har varit så dålig tajming att han missat varenda aktivitet tidigare under läsåret.

På onsdag är det skolavslutning! Underbart med sommarlov. Tänk att han klarat sitt första skolår här. En riktig prestation. Vi är mycket stolta! ♥

 I övrigt kommer den här veckan att ha fokus på lördag då vår sommarfest är här hemma. Vi har planerat en massa i helgen och nu är det dags att börja fixa. Jag ska bland annat inventera och se så vi har tallrikar, stolar, bestick och annat så det räcker. 🙂

Härligt med en ny vecka! Ha det bra allihop. ♥

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *