Vår helg


I fredags åkte sonen och jag till Lager 157. De har mycket kläder och rätt bra priser. Han hittade tre t-shirtar och en tjocktröja. Jättefina! Skönt då har vi även kläder som han kan ha på avslutningen.

Jag har hittat en garnaffär här i närheten, Kerstins garn och handarbete. Jag var förbi där i fredags och blev helt kär!! Hylla efter hylla med en massa garn. Den drivs av mor och dotter och det var mor som var i affären. Jättetrevlig! Jag köpte på mig lite garn och en beskrivning så får vi se vad det blir! 🙂

Björn var iväg på åldermannagillet. Det var ca 18 gubbar i spridda åldrar, från ca 29 till 75-80. Det hade varit god mat och trevliga människor! Himla kul att traditionen lever kvar. Björn fick bland annat se en ny potatistvätt och hur den fungerar! 🙂

Vårt paradis!

På lördagen var det svajande väder. Ena stunden regnade det och nästa sken solen. Det var ganska kallt och det blåste en hel del. Jag spolade av inne i stallet. Alla båsen är städade nu och fem ton spindelnät är bortspolat. Det finns ingen golvbrunn i den delen av stallet och det var baklut och inte särskilt platt golv, så jag körde gummiskrapa och skyffade ut vattnet genom dörren bakom stallet. Hyfsat jobbigt kan jag lova! Och man blev gaaaaanska dyngsur! Våga vägra stövlar! 😉 Men det blev jättebra. Jag är supernöjd. Nu kan vi fylla stallet med nya djur och känna att det är fräscht!

Björn har slitit med hönsgården i helgen. Det kommer bli supertoppen! Jag är verkligen jättestolt över honom. Ramen är klar och dörren på plats. Det är i stort sett bara nätet som ska på. Vi var och köpte nät igår och även en trimmer till mig! Vi har en gigantisk som vi använder för att köra vägren och liknande men jag orkar knappt lyfta den. Nu har vi en mindre som man kan använda runt rabatter och liknande. Det funkar inte att gå med grässax när man har så stort som vi har. Nu kan jag ordna det själv och slipper tvinga ut Björn! 🙂

Sonen och jag klippte en massa gräs igår. Han är jätteduktig! Så skönt att man kan hjälpas åt.

Såg ni Let´s Dance-finalen i fredags?? Vi hejade på Anton, så vi blev glada. Molly är ju också grym så hon hade också varit värdig vinnare, men vi hejade liiiite mer på Anton. Men jag är imponerad av att Molly, som är så ung, skötte hela Let´s Dance-karusellen så bra. Undrar hur jag själv som 17-åring hade klarat det??? Jösses Amalia… 😉

Igår såg vi på finalen i Mästarnas Mästare. Jörgen Jönsson är ju otroligt grym. Björn trodde på honom från början. Jag hejade på Pernilla. Det hade varit roligt med en tjej som vinnare. Det har det aldrig varit va??

Vi avslutade vår helg med att grilla. Det var verkligen mysigt! Vi tyckte alla tre att helgen gått alldeles för snabbt.

Cayo växer så man nästan ser det från dag till dag. Nu börjar han få den typiska huvudformen som kajor har. Hans vingar är nästan hela och han flaxar jättemycket. Han har börjat picka litegrann när man håller fram mat, men han vill helst bli matad. Han gillar att sitta på axeln och vara högt upp. Nu är han så stadig att man törs gå omkring med honom på axeln. Vi försöker hålla hund och katter borta från honom, både för att de inte ska äta honom (såklart!) men också för att han inte får vänja sig vid dem. Då lever han inte länge ute sen. Det är som att ha en bebis. Han skriker, äter och bajsar! 🙂

Hörde just på radion att Sverigedemokraterna är tredje största parti enligt någon undersökning. Vet inte om jag tror så stenhårt på såna undersökningar men en ökning verkar det ju vara trots allt. Vad är det med folk?? Hur kan man sympatisera med såna idioter. Har historien inte lärt dem någonting??? Jag blir så galet upprörd över att det överhuvud taget får finnas ett främlingsfientligt parti. Jag gillar yttrandefrihet men nog fasen måste det finnas gränser.

Vi hade inbrottsförsök eller ännu troligare utbrytningsförsök hos Mario också. Men han var kvar i sin bur och jag säkrade det hela med ett par skruvar.

Japp, ny vecka. Björn far iväg till USA i morgon. Sonen kör näst sista veckan i skolan. Jag hoppas på att jag ska bli helt frisk nu så jag kan köra igång med träningen igen. Hoppas solen och värmen kommer tillbaka! Ha en härlig måndag allihop! ♥

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *