Fredag, Juliaresan och åldermän


Gårdagen rullade på. Det var ganska kallt så vi höll oss mycket inne. Sonen följde med mig till fiskeaffären och köpte maggot till Cayo. Sen tog vi ut honom i Marios hage. Det tyckte han om – både att komma ut och att äta maggot. 🙂

Björn kom hem runt 19,30 efter en fullspäckad dag i Stockholm. Det är alltid lika skönt att få hem honom.

Jag vill skicka denna länk vidare. Den går till en blogg som heter Juliaresan. Det är fyra unga tjejer som har mist sin vän Julia i cancer. De är nu ute på en resa genom Sverige och samlar samtidigt in pengar till barncancerfonden. De har spelat in en film, som finns på hemsidan. Alla som känner mig vet att jag har svårt att gråta, men idag var det inte svårt. Nästa vecka är det sju år sen min pappa gick bort i cancer. Cancer är så skrämmande tycker jag. En så grym och oåterkallerlig sjukdom. Tjejerna skriver så fint och filmen är så bra och man riktigt känner hur mycket de älskade Julia och hur mycket de vill påminna om att man måste ta hand om sig själva, varandra och livet. Forskning är viktigt, tänk om man kunde förhindra att fler dog.

För att byta ämne helt… Ikväll är det Åldermannagille här i området. En gammal tradition där de äldste i gårdarna träffas hos varandra efter rullande schema en gång om året. Förr gick man igenom om man bytt mark med varandra eller hade annat att förhandla. Numera tror jag det är mer skvaller och möjligen lite alkohol… 😉 Bara gubbarna alltså, så det är Björn som är vår gårds ålderman. Det är tradition att cykla dit så Björn får plocka fram cykeln ikväll! 🙂 Det ska bli mycket roligt att höra hur det har varit! Inbjudan är en budkavle som går från gård till gård. Hur coolt som helst! Sonen och jag får en ensam kväll med Let´s Dance-final och fredagsmys.

Ny månad idag innebär fakturering och bokföring. Jag inser att jag håller på med allt möjligt bara för att slippa undan. 🙂 Dags att kavla upp ärmarna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *