Kakor, träning och Australien 2 comments


Det gick jättebra på cafét igår. Det var fint väder på eftermiddagen så det var många som kom. Min kaka gjorde succé! Flera stycken ville ha receptet. En tjej berättade att hon ska gifta sig snart och ville bjuda på kakan på bröllopet! 🙂 Kul!! Roligt när det blir lyckat. Jag hade ju som sagt inte provat den tidigare, så det var en liten risk. Cilla bad om receptet så jag lägger ut det här om någon annan också vill ha det. Inte den nyttigaste kakan, den innehåller liiiiiite smör och en gnutta socker… 😉

Chokladbitar, ca 35 st

 •  375 g smör eller margarin
 • 6 ägg
 • 6 dl socker
 • 2 msk vaniljsocker
 • 1 dl kakao
 • Saft och skal från 1 apelsin (eller ½ dl konjak)
 • 4 ½ dl vetemjöl

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i vaniljsocker och kakaopulver. Smaksätt med apelsinskal och apelsinsaft. Blanda i mjölet och matfettet. Häll smeten i en välsmord långpanna, 30×40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är färdiggräddad. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar, ca 3 ½ x7 cm.

Sonen hade tagit sig hem själv från skolan igår eftersom jag var på cafét. Det hade gått bra och han kände sig helt okej. Tillräckligt okej för att gå på träning sen… oväntat!  🙂 Idag är han kallad/inbjuden till att träna med 98-orna. Kul! Han är så himla duktig och lever för sin innebandy så det är så kul att tränarna ser det och låter honom spela så mycket han bara orkar.

I morse var jag och tränade. Det gick mycket bättre idag. Jag var på gymet lite senare än vanligt och hamnade mitt i ett pass som jag tror heter Cirkelgym, där delar av gymet används som arbetsstationer för de som deltar i passet. Det gjorde att vi andra fick köra lite här och där, där vi fick plats. Men det var lite kul att se de andra träna, man fick lite idéer. På cafét igår träffade jag en tjej som är lika ny i cafébranchen som jag. Hon vill komma igång och träna så hon ska eventuellt höra av sig så kan vi gå tillsammans. Det skulle vara roligt att slippa göra allt ensam, så det ser jag fram emot! 🙂

Zero och jag har varit ute och gått. Det är rejält mycket vatten här och geggigt. Vi är mycket snygga när vi kommer hem från våra promenader.

 

Jag har fått önskemål om att lista plus och minus med Sydney. Här är några saker:

 • + Värmen – de hade den sämsta sommaren sen 1962, men vi lyckades pricka in en vecka med 25-28 grader och sol varje dag!
 • + Stränderna!
 • + Trevliga människor, ganska lika oss svenskar i sättet, alltså lätta att tycka om! 🙂
 • + Blue Mountains – inte Sydney, men del av vår resa. Helt underbart ställe. Otroligt vackert och lite skrämmande med sina gigantiska berg, djupa dalar och stora regnskog. Fick höra att det är många som går vilse där varje år.
 • + Färjorna, tågen och bussarna. Mycket lätt att ta sig fram och ganska billigt. Färjorna var jättemysiga.
 • – Resvägen. 26 timmar är galet långt.
 • – Maten. Antagligen var vi orutinerade och var på fel ställen, men jag var inte imponerad. Frukostjuicen var det godaste på hela resan! 🙂
 • – Spindlarna. Inte för att de var särskilt närgångna, men de var stora och äckliga. Jag gick in i ett spindelnät en gång och hade panik tills Björn letat igenom mitt hår, och jag försäkrat mig om att jag inte hade monsterspindeln Berta på axeln…. blä!
 • – Alla i Australien pratade om vad dyrt det är och vad den australiensiska dollarn stigit de sista åren. Booooooring efter fem såna konversationer.

Det finns hundra saker till, men detta var några.

Björn är uppe i Stockholm idag. Han kommer hem ikväll, vilket är skönt! 🙂

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Kakor, träning och Australien

 • Britt Marie Holm

  Den kakan verkar vara god, tack för receptet. Skönt att sonen är
  bra igen. Kul att han är så duktig, men det har jag vetat jämt.

 • Cilla

  Tack för receptet 🙂 vi ska garanterat prova !!! Kul om du får en tränings kompis , det är ju alltid lättare om man är två !! Kram kram