Bygone Beauty och Leura Mall 2 comments


Nu är det lördag. Idag för 17 år sen förlovade vi oss! Vi ska gå ut och äta något när vi är tillbaka i Sydney. 🙂

Idag var det inplanerat skattjakt för barnen. Sonen valde att inte delta idag. Björn började jobba vid kl 9 och vi tog en promenad bort till en del av Blue Mountains där man kan shoppa lite. Promenaden dit tog drygt en halvtimme och solen gassade, det var verkligen mysigt! Det är rejält backigt här, både upp och ner så vi fick rejält med motion. Det är vänstertrafik här vilket är lite svårt att vänja sig vid när man ska gå över gatorna. Man tittar åt fel håll varje gång.

Väl framme fanns ett ställe som heter Bygone Beauty där det bl a fanns ett fint café, tekannor och annan liknande keramik och ett muséum. Gatan bredvid heter Leura Mall och där fanns en hel del butiker. Bland annat hittade vi en affär som säljer julsaker året om 🙂 och en butik med hundkläder och andra hundsaker. Det fanns tom ett omklädningsområde i butiken! 🙂

När vi kom hem igen tog vi lite siesta på hotellrummet. Solen och resan tar på krafterna fortfarande så vi var ganska sega när vi kom hem. Vi hade planer på att bada i poolen men det började åska och regna igen så vi slöade i stället. Nu har vi haft tur två dagar i rad när det gäller vädret – soligt medan vi är ute och regn när vi kommer tillbaka! 🙂

Björn var tillbaka efter 15,30. Han hade haft en presentation på morgonen som gick alldeles strålande. De är mycket positiva och entusiastiska till det han har att visa och berätta! Jättekul! 🙂

Vi fick höra att man kunde få se kängurur här. Vi har försökt hålla koll men ännu inte sett några. Vi har sett några kackaduor, en ödla och lite andra fåglar. Vi fick höra igår på middagen att skatorna här anfaller! Vi trodde att de skojade, men tydligen är det allvar! När man cyklade kunde man ha en särkild hjälp med pinnar på som gör att skatorna inte anfaller, de gillar visst öron mest. Detta ska gå att se på YouTube tydligen. Innan jag sett det är jag tveksam… låter som något man slår i turister från Sverige! 🙂 Vi berättade att vi har snälla skator i Sverige!

Ikväll var det tänkt att vi skulle grilla, men det blir middag inomhus pga vädret. I morgon bär det av tillbaka till Sydney.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Bygone Beauty och Leura Mall