Kallt kallt kallt!


Idag hade vi -12 grader när vi åkte till skolan, det är nog köldrekord hittills. Det var is i vattenskålarna i stallet i morse så det måste ha varit riktigt kallt i natt. Men både Trisse och Mario var lika glada som vanligt så de verkar ha klarat sig bra. Trisse ligger uppe i isoleringen ovanför innebandyrummet. Vi har lagt dit en fleecefilt också så han har det jättemysigt. Mario har massor med halm och hö att gosa ner sig i så det är ingen fara. Trisse har lärt sig att öppna dörren in till stallet. Han hoppar upp och hänger i handtaget tills dörren öppnas. Det finns en kattlucka på baksidan men ibland orkar han inte gå runt! Sotan är också bra på att öppna dörrar. Han vill gärna ner i källaren, så han öppnar den dörren.

Igår tog Zero och jag en promenad över åkern till kyrkogården. Det var ingen där så jag tog Zero i koppel med till minneslunden. Jag vet inte om man får ha hunden med egentligen, men jag skyndade mig och han var jätteduktig. På vägen tillbaka hade elva gäss landat på åkern utanför oss och där satt de hela dagen. Undrar om det är så att de är på väg tillbaka redan. Det känns så tidigt. Men å andra sidan är det verkligen sent om de planerar att flytta nu. Fina var de i alla fall. Zero fick gå i koppel för säkerhets skull men han fattade inte ens att det var gäss där. Han är inte toppen som jakt- och spårhund… 🙂 Men han är söt! Och studsar som en studsboll.

Igår var Björn och spelade innebandy så sonen och jag åt middag själva. Sen tillbringade vi resten av kvällen i soffan. Vi var rejält trötta alla tre.

I morse var jag iväg och tränade. Det gick riktigt bra! Det känns underbart att det är fredag. Sonen slutar tidigt och sen är det träning. I morgon har vi ingenting inbokat eftersom min Malmöresa blev avbokad. Det känns rätt lyxigt att kunna göra vad som helst!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *