Grattis pappa 1 comment


Igår var vi i väg på träning med 98-laget. Jag hade missförstått lite, det var inte till Skånemästerskapen igår, det är på fredag. Igår var det “bara” träning med 98:orna. Det är ju jättebra att de får chansen att spela ihop ifall de behöver låna in folk till matcher och liknande. Träningen gick jättebra, lite hårdare och lite högre tempo än vanligt. Sonen är ju lång, ca 1,65, så han matchade de flesta 98:or. Två av de andra 99:orna är runt 1,50 och är rejält mycket mindre. Då får man kompensera med snabbhet i stället! 🙂 

Nu har vi bokat av vår helg i alla fall, Veronica och jag! Det går troll i våra träffar… men NÄSTA gång då blir det av!

 

 

 

Idag skulle pappa ha fyllt 76 år. Det är alltid lite extra tungt på hans födelsedag. Vi brukade träffas och äta ihop. Sista åren var vi på White Horse där vi bodde förut. Jag saknar det där… Min pappa var mycket speciell. Han hade sina sidor som retade gallfeber på mig. När jag bodde hemma bråkade vi helt galet mycket och jag flyttade hemifrån alldeles för tidigt för att komma därifrån. Men i och med att jag flyttade så blev vi bästa vänner. Jag är så glad för det.

När jag fick barn och vi köpte huset av honom kom han hem till oss jätteofta. När han gått i pension träffades vi varje dag. Ibland var jag så trött på honom att jag nästan låtsades att jag inte var hemma. Men allra oftast hade vi jättetrevligt. Han och sonen hade ett speciellt band och jag är så glad för att han tog sig tid men honom. Han sa själv att han tog igen lite av det han inte gjort med mig när jag var liten. Jag har så många fina minnesbilder av dem två tillsammans – när de satt i sandlådan och skulle se om de kunde gräva ner till Kina, när de letade sniglar och vågade känna på slemmet, när sonen nöp honom i näsan och han gjorde grimaser så sonen skrattade så han kiknade. Många, många fina bilder.

Jag önskar att han hade fått vara med längre. Jag önskar att han hade fått se sonen börja skolan (han hade varit så stolt över honom), att han fått se Björns bok som han gav ut (han hade läst den utan att förstå någonting, och skrytit inför alla om sin duktige svärson), att han hade fått vara med om vår flytt ner hit (jag tror han hade älskat vår gård), att han fanns kvar i mitt liv. Jag saknar att kunna ringa om de mest konstiga saker och han var lika intresserad ändå. Brorsan och jag brukar ringa varandra om sånt nu bara för att få ringa någon, men det är inte riktigt samma sak. Det kan göra mig galen att världen fortsätter trots att han är borta. Som att det inte spelar någon roll. Men han spelar stor roll för mig och det är ett stort hål utan honom. Så Grattis på födelsedagen pappa! Jag kommer till kyrkogården senare och hälsar på!♥

Idag ska jag ta hand om min bokföring och momsredovisning. Två saker som jag i vanliga fall tycker är ganska roliga men idag känner jag mig mer upplagd för att gå och lägga mig och dra täcket över huvudet.

Men solen skiner! Kanske en bra idé att ta en tidig promenad med Zero och rensa hjärnan och se till att bli på bättre humör.

Här är en bild nere från badet. Kallt och vackert! Cilla det var här vi var nere med J och badade fötterna! Inte så lockande idag.

 

Avslutar med den här bilden. Jag gillar tröjan! Nu kommer jag inte ihåg vad han heter men jag tycker han är grym både som Gandalf och Magneto.

Jag snodde bilden inne på Bingo Rimérs blogg.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Grattis pappa

  • Cilla

    Hej tänker på dig i dag när du har en tuff dag !!! J å jag kommer ihåg stranden det var galet varmt i vattnet !! Inte lika mysigt nu men ser ändå jätte fint ut , vi ser framemot att bada där i sommar !! Extra stora kramar till dig i dag !!!!!