Skånsk vinter 4 comments


I fredags var jag iväg till Friskis&Svettis och testade ett gympass med instruktör. Hon hette Anna och var både trevlig och duktig! Skönt när man kommer till en helt ny sak att mötas av någon som är helt självklar och tycker att man är bra som är där! 🙂 Hon hjälpte mig med ett träningsschema och gav mig lite bra tips. Det kändes jättebra! Tyvärr lyckades jag sträcka mig i vaden på slutet, så jag är lite halt nu. Men det går ju över!

 

Här kommer ett tips på tillbehör. Det är svarta bönor och majs blandat. Om man inte är så förtjust i bönor funkar det bra att blanda med majs, för den söta smaken från majsen gör att bönorna blir goda. Sen häller jag över olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Jättegott! En kvarleva från när vi åt vegetariskt. Pannbiffarna ser brända ut, men det är bara konstigt ljus!

Mitt på dagen åkte jag iväg på  mitt första pass i kyrkans café! 🙂 Vissa fredagar har de allsång och det kan komma upp emot nittio besökare. Det var jag och tre damer som jobbade denna gång. Vi dukade, kokade kaffe och skar upp fikabröd. Allsången började kl 14 men redan runt ett började det dyka upp folk så de skulle få bra platser! 🙂 Roligt att det ordnas sånt här för de som är lite äldre. Jag stannade inte till slutet för jag skulle skjutsa sonen på träning, men vi hade hunnit få bort det mesta när jag gick.

Igår var det en ganska seg dag. Det regnade och snöade på samma gång. Tydligen är det en typisk skånsk vinter på gång – först snöar det, sen smälter det och blir slask och sen blir det kallt och halt. Det gillar vi inte. 

 

Men det finns en hel del vårtecken redan!

 

 

 

I morse var det dags för match igen. Denna gång hemma mot Landskrona. De leder serien och vårt lag ligger tvåa. Laget hade laddat för att vinna och ge igen för förlusten i förra mötet. Tyvärr hjälpte det inte och det blev en förlust med 4-9. Vi fick inte med oss någon sur son hem utan han följde med en lagkompis hem i stället. Säkert lika bra, så kan de komma över förlusten ihop! 🙂


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Skånsk vinter