Storm på ingång…IGEN!


Ja, nu är det visst stormen Emil som är på gång. Först var det Dagmar på första advent, sen en som jag inte vet vad den hette… den drabbade inte oss så mycket, och nu denna. Det blåser rejält och regnar. Så här blött var det på ett ställe när sonen och jag var ute med Zero mitt på dagen. Tur att man har vattentäta skor. 🙂

 

Jag skjutsade nyligen sonen till Helsingborg och det var riktigt jobbig körning. På vägen dit regnade det massor och vi mötte bilar hela tiden. Mörkerkörning är inte min grej riktigt och när det är kolsvart och blött på vägen och mötande bilar då blir jag jättebländad. När vi kom fram till Helsingborg och det var gatlampor insåg jag att jag satt med huvudet framskjutet så långt det gick, händerna krampaktigt runt ratten och jag hade varken blinkat eller andats på en lång stund. 🙂

Väl hemma nu har jag varit ute med Zero och fixat inne hos Mario. Jag var även över hos grannarna och hämtade porslin från nyår. Nu sitter jag här inne ganska så dyngsur och tycker att det är mycket skönt att ha ett hem. Jag tänker på de som tvingas leva ute en dag som denna. Man har mycket att vara tacksam för.

På förmiddagen var sonen och jag på tippen och kastade en hel billast med skräp. Det är så skönt när det är gjort, som en befrielse! Vi har även gått igenom hela hans garderob och plockat bort sånt som är för litet. Säkert hälften av allt som hängde där. Hur kan någon växa så mycket som han gör?? Nu är det bara ca tre-fyra centimeter kvar tills han är lika lång som jag. Ska jag plötsligt vara kortast i familjen?

Missan försökte gå ut en sväng tidigare på dagen. Men hon kom inte längre än utanför dörren. Men jag tror hon börjar känna av våren eller något för hon är plötsligt vaken dagtid! 🙂 Och leker och bråkar. Man kan inte tro att hon är tio år, hon är som en kattunge.

 

Enligt grannen skulle kulmen av stormen komma i natt. Jag håller tummarna för att ingen råkar illa ut. Jag hörde av mamma att det stormade rejält på Gotland också och att de skulle ställa in färjorna. Jag hoppas att vi alla får en lugn natt och att Emil har bestämt sig för att lugna sig i morgon. 🙂

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *