Shopping och sammanfattning av 2011 2 comments


Idag tog vi en sväng till Väla, jag och sonen. Vi åkte tidigt och lyckades komma när det inte var så mycket folk. Sonen fick ett presentkort från GameStop av sin morbror så dit begav vi oss först. Han köpte tangentbord och headset till Xboxen, så han kan chatta. 🙂

Jag hittade några julklappar i efterskott till mig själv. Jag köpte ett staffli och lite färger. Det var riktigt längesen jag målade och jag har längtat efter att göra det igen. 🙂

Jag köpte även ny insats till min filofax och en femårsdagbok. Jag är hopplös på fina skrivböcker och almanackor! Har hur många som helst. En del samlar på väskor och skor, jag samlar på väskor och anteckningsböcker! 🙂

 

I morgon ska Björn vara ledig. Det ska bli jättemysigt! Vi har inga planer överhuvudtaget och ska antagligen bara slöa hela dagen. Björn och sonen har en del spel som jag vet att de vill hinna spela. Vi har även en del filmer att titta på. Vi fick första säsongen av Sons of Anarchy av min bror i julklapp, sonen fick första boxen med Walking Dead av oss och jag fick Den hemlighetsfulla trädgården av Björn. 🙂 Jag har Den hemlighetsfulla trädgården på VHS och har alltid älskat den – både boken och filmen. Jag har tvingat Björn att se den minst en gång om året i alla år. Nu är det längesen eftersom vi gjort oss av med VHS-spelaren. Men nu så fick jag den alltså på DVD! Tack min älskling! ♥ Till på köpet är den här versionen längre (till Björns förtjusning… 😉 ).

Nu är det inte många dagar kvar på 2011. Sonen och jag gick och sammanfattade året när vi var ute med Zero.

 • I februari var vi på Kanarieöarna en vecka. En mysig semester trots kräksjuka. Ett nödvändigt avbrott.
 • I april var sonen och hälsade på en dag i nya klassen. Mycket nervöst men mycket lyckat. Efter det hade han kontakt med en hel del ur klassen vilket gjorde skolstarten mycket enklare.
 • Sonen har varit på två klassresor – en i slutet av femman med gamla klassen och en i början av sexan med nya klassen. I femman åkte de till BodaBorg och lekte fångarna på fortet, vilket verkade vara jättekul. I sexan åkte de till Hästveda och levde lägerliv och paddlade kanot.
 • I juni packade vi ihop hela vårt liv och åkte ner till Skåne. Flyttlasset kom fram i spöregn och lera. Vilken enorm grej det var! En av de största förändringarna i vårt liv.
 • Under sommaren kom en hel del släkt och vänner på besök. Vi fick uppleva en underbar sommar i Skåne. Alla andra säger att sommaren var kass, men vi var nyförälskade i vårt nya hem och märkte det inte.
 • Vi har fått tre nya familjemedlemmar. Katterna Gizzmo och Trisse bodde här före oss och är nu självklara i vår familj. Kaninen Mario har tillkommit under hösten. Han är världens charmigaste prickiga kanin som eventuellt ska få en kompis till våren.
 • Jag har köpt mig en ny bil! Eller en begagnad är det. En fyrhjulsdriven som jag kan köra överallt med. Låååångt ifrån den lilla smidiga “tjej-bilen” jag såg framför mig! 😉
 • Sonen har börjat i ny skola och lärt känna en ny klass och en ny hemort. Han har varit så otroligt duktig och vi är så enormt stolta över honom. ♥
 • Sonen har även börjat spela i ett helt nytt innebandylag. Från att vara helt okänd har han idag en plats och är självklar i laget. Vi är så glada för det eftersom innebandyn är en så stor del i hans liv och hans hjärta.
 • I november var vi i Paris. En underbar kort stadssemester! Zero var för första gången på hundpensionat och det gick alldeles utmärkt.
 • Om jag minns rätt så har Björn varit i minst tio länder i år! Hur galet är inte det!? Många många resor har det blivit.
 • Vi har lärt känna en hel del människor här nere.
 • Vi har just firat vår första jul i vårt nya hus.

Det är nog de största sakerna som hänt i våra liv under det här året. Nu har vi bott här i drygt sex månader och det känns som att saker och ting har fallit på plats. Vi trivs otroligt bra och ångrar inte vårt beslut. Vi har planer på att skaffa lite djur under nästa år och det kommer göra vår tillvaro ännu mer perfekt!

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Shopping och sammanfattning av 2011