Regn och självkänsla 2 comments


Idag har det varit grått och regnigt hela dagen. Men Zero är lika lycklig för det! 🙂 Tänk om man kunde lära sig att uppskatta livet lika mycket som han gör.

Vi var ute på en lång promenad på lunchen och han hade extremt mycket spring i benen. Han fick tokryck och for ut över åkrarna, vilket han inte får. När jag väl fick honom att förstå det sprang han fram och tillbaka på vägen som en galning. Sen tänkte han lägga sig i en vattenpöl för att svalka av sig, men tack och lov nöjde han sig med att dricka.

Sonen är hos en kompis och jag har haft en ganska stillsam dag. Det har kommit in en hel del jobb, så jag har varit sysselsatt. Det märks att folk börjar komma tillbaka efter julledigheterna.

Jag har funderat på det här med självkänsla. Jag söker bekräftelse hos folk i min omgivning och hatar att göra fel eller göra någon besviken. Så fungerar säkert de flesta. Har man lite kontrollbehov som jag har och sen lägger på sig ansvaret för hela världens välbefinnande blir det lite tungt ibland. Men det man är medveten om kan man förändra så det jobbar jag på. Jag har insett att världen inte slutar snurra bara för att jag backar. 😉 En sak som slog mig idag är det här fenomenet att man kan få tio komplimanger och en sågning och det är bara sågningen som spelar någon roll. Varför är det så?? En annan sak är att vi tjejer är mycket bra på att sänka varandra, med små pikar eller antydningar. Varför?? Vi ska ju lyfta varandra och höja varandras självkänsla. Det ska vara ett av mina nyårslöften – att se till att inte medvetet göra någon annan osäker bara pga min egen osäkerhet.

Har ni några nyårslöften??


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Regn och självkänsla