Det blåser!!!


Fredag igen! Och nu är Cilla och hennes son på väg ner till oss. Jag håller tummarna för att det ska gå bra och att de inte ska drabbas av något trafikkaos. Alla prognoser visar att det bör vara okej här nere i helgen – helst om man jämför med nordligare ställen – men jag blir ändå nervös. Det blåser rätt bra…

 

Idag har jag städat lite och fått undan jobb och annat. I vår dusch har vi ser fogarna ut så här. Mycket störande för jag får inte riktigt bort det. Hittills har jag testat Vim, Allrent, Klorin, Cilit Bang, diverse svampar, trasor och borstar. Någon som har något tips på supermedel att dela med sig av??

 

Dagens funderingar handlar om acceptans. Jag har haft en diskussion om detta med en kvinna jag träffat och tankarna fortsätter att snurra. Att acceptera och släppa en situation kan ibland vara mycket svårt. Om man till exempel blivit illa behandlad av någon och man har rett upp det och går vidare kan det ändå ligga kvar och skava. Trots att man tycker att man förlåtit. Det är som att man har kvar en önskan om upprättelse. Att man vill att den andra personen ska straffas lite till och förstå hur ont det gjorde. Att ens smärta måste få synas lite till och få bekräftelse. Om man släpper situationen och går vidare är det som att ens smärta inte spelade någon roll. Att gå med på att detta inte stämmer, utan att man i själva verket straffar sig själv när man inte går vidare är ett ganska stort arbete. Det krävs en hel del av en människa att förlåta och acceptera ända in i sitt hjärta. Men det är en av vägarna till att bli lycklig.

Vår fina Gizzmo har gått och blivit lite knubbig. Han njuter livets glada dagar genom att sova inne, äta gott inne, gå ut i stallet och äta av Trisses mat, gå ut och fånga sig en mus och sen sova lite till. Han tvingar sig ut och kissa ibland. Alldeles nyss gick han ut men hela hans kroppsspråk visade att det inte alls var så mysigt i blåsten. 🙂 Men han är duktig som går ut. Det gör tyvärr inte Trisse, så han får inte komma in mer. 🙁 Han har kissat några gånger i köket – på mina kokböcker. Det känns lite sorgligt att han är den enda som inte får komma in, men det är inget att göra. Vi är med honom mycket ute i stället. Han är så mysig! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *