Odlingsplaner


Onsdagsvädret är något sämre än det varit de senaste dagarna. Men det är varmt ute i alla fall.

På en av åkrarna här bredvid har de nyligen skördat sockerbetor, som nu ligger i en gigantisk hög. Idag på morgonen kom en lastbil som ska frakta bort dem. Otroligt vilka enorma maskiner det finns!

Det får mig att tänka på våra egna kommande odlingar. En av våra hagar precis framför huset ska vi använda till odling och trädgårdsdel. Jag har skissat en del på hur jag vill att det ska bli. På den vänstra delen blir det potatisland och trädgårdsland. Sen hoppas jag kunna skaffa mig ett växthus som ska vara i anslutning till detta. Det ska även till en kompost och en örtagård. Detta går sen ihop med den del där björnbärssnåret finns, så det blir nog toppen när det är något mindre. På den högra delen sen blir själva trädgårdsdelen, där i mina fantasier vår pool finns och vårt fina trädgårddäck med hammock och annat! Där kommer det även bli en del fruktträd och bärbuskar.

Det börjar bli hög tid att gräva mina land. Jag ska bara kolla med Björn så vi har samma bild av vart allt ska vara så är det nog bara att sätt igång! Jag ser verkligen fram emot att ha mina egna odlingar igen. Där vi bodde tidigare hade vi det men i mycket mindre skala. Det är en härlig känsla att plocka sina egna bär, ta upp sin egen potatis och göra äppelpaj av sina egna äpplen. Just nu har jag en massa päron i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med.

Tanken är att vi ska ha lite höns och några får också. Bara som husdjur till en början. Lite egna ägg är inte dumt. Jag kanske kan lära mig ta tillvara ull också. Skulle vara jätteroligt! Jag vet att vi gjorde det i skolan, men tyvärr minns jag inte alls hur man gjorde. Men det är långt tills dess. Först måste vi lära oss, rusta hönshuset, bygga hönsgård och fixa fårhage mm.

Men en sak i taget! Steg ett är att gräva land. Helgprojekt kanske.

Igår var vi på innebandy. Helsingborg vann med 6-5 mot Pixbo i förlängning. Spännande match! Lite konstigt att heja på “fel” lag, men man vänjer sig nog! Bussen in var jättesmidig. Perfekt när man som jag tycker det är jobbigt att snurra och hitta parkering och sånt. Vi var hemma sent och kom i säng ännu senare, så vi var rejält trötta i morse. Men det kan det vara värt ibland!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *