Morgonens funderingar


Igår tvättade jag alla fönster på nedervåningen på utsidan, inkl stallet och de andra byggnaderna. Våra fönster behöver verkligen bytas ut. För det första är de tvåglasfönster och för det andra öppnas de utåt. När man ska tvätta dem är det ju jättesvårt! Man får sätta sig i fönstret och sträcka sig ut för att nå att tvätta utsidan. På vissa ställen är det tre rutor bredvid varandra. Hur ska jag då komma åt det tredje? På nedervåningen löste jag det med fönsterskrapa på långt skaft, men hur ska det gå till på övervåningen? Ska man behöva stege för att kunna tvätta fönsterna?  Hur som helst så blev det riktigt bra!

Ikväll ska vi gå och titta på innebandy. Premiärmatch i SSL mellan Helsingborg och Pixbo. Det ska bli jättekul! Det var längesen vi såg en SSL-match nu och vi har aldrig sett någon här nere. Nu får vi känna på hur vårt nya hemmalag känns att heja på. Vi ska testa att ta bussen in till Helsingborg så vi slipper parkera två bilar.

Läste i tidningen om de två barnen som mördats i Sigtuna. Hjärtat värker när jag tänker på dem. Om misstankarna stämmer och det är mamman som dödat dem undrar jag vad det är som kan driva en mamma till något sådant… Jag tänker på alla barnens anhöriga och vänner och förstår att det måste vara en mardröm för dem.

Snart är förmiddagens jobb klart. Hunden ligger på fötterna och sover. Det är dags att ta tag i den här dagen. Planen för dagen är att röja övervåningen, byta sängkläder och ta tag i den där strykhögen som vägrar försvinna. Sen tänkte jag ta in så många flyttkartonger jag orkar och se till att packa upp dem. Jag tror att risken är mycket stor att kartongerna kommer bosätta sig ute i förrådet annars. I och med denna uppackning blir det nog en försäljningssväng på Blocket också. Vi har såååå mycket vi skulle behöva göra oss av med. Galet.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *